Επιμένει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ:  «Αν η Ελλάδα είναι τελείως χρεοκοπημένη, τότε οι διαμαρτυρίες που βιώνουμε αυτή την εποχή στην Αθήνα αποτελούν απλώς μια αύρα. Θα ακολουθήσει τυφώνας», δήλωσε σε ομιλία του στην Νομική Σχολή Buccerius, στο Αμβούργο. >>>


Ο κ. Ρέσλερ διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από τηνΕυρωζώνη, ούτε προτίθεται να εξέλθει οικειοθελώς.

Επανήλθε και στη διαμάχη του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Υπάρχει στην Ελλάδα φορολογική νομοθεσία, μόνο που δεν εφαρμόζεται», τόνισε ο κ. Ρέσλερ και επανέφερε το ζήτημα της διαφωνίας του με τον υπουργό Ανάπτυξης. Πρόσθεσε πως, όποτε ρωτούσαν την Αθήνα πότε θα αρχίσουν οι μεταρρυθμίσεις, έδινε την απάντηση «σε δυο βδομάδες»! Και πρόσθεσε: «Κι έπειτα περνούσαν πάλι μήνες. Αυτό, σε συνδυασμό με τον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα, έχει συμβάλει στο να ψυχραθούν οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου».

Η διαμάχη μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και του Φίλιπ Ρέσλερ ξέσπασε όταν ο Γερμανός αντικαγκελάριος κατηγόρησε τον Μιχ.Χρυσοχοΐδη -χωρίς να τον κατονομάσει- ότι κωλυσιεργούσε σε θέματα ανάπτυξης. Ακόμη, είπε ότι «δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς» και ότι χάνει την υπομονή του με την Ελλάδα.

Απαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα είπε ο κ. Ρέσλερ, διαψεύδοντας «ρητά και κατηγορηματικά» τον Γερμανό αντικαγκελάριο λέγοντας ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ μαζί του για θέματα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης, καθώς αυτά είναι αρμοδιότητα της τρόικας.