Κυβίσθηση Γκρούεφσκι. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, χαιρέτισε -μεν- την απόφαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου, «να αποδεχθεί την πρόταση για συνάντηση», παρότι, όπως σημείωσε -δε- «η απόφαση αυτή ήρθε μετά από μακρά αναμονή». >>>


«Σε περίπτωση που ο κ.Παπαδήμος αποδεχόταν τη συνάντηση πριν από έναν και πλέον μήνα, οπότε και είχε αποσταλεί η επιστολή, πιθανότατα θα υπήρχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθεί κάποια λύση μέχρι το τέλος της θητείας του. Για όλα τα υπόλοιπα θα προβώ σε σχολιασμό αφότου ολοκληρωθεί η συνάντηση. Δεν θα ήταν θετικό πριν συναντηθούμε να προβώ σε εκτιμήσεις για το πώς θα είναι. Παρότι δεν έχουμε υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες, αφήνω εντούτοις να περάσει η συνάντηση και ακολούθως θα προβώ σε σχόλια για το εάν ο χαρακτήρας αυτής της συνάντησης θα είναι ουσιαστικός ή θα πρόκειται για μια συνάντηση πρωτοκόλλου», ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι.

Σημειώνεται ότι ο κ.Γκρούεφσκι απέστειλε επιστολή προς τον κ.Παπαδήμο με την οποία ζητούσε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ τους, σε χρόνο και τόπο που θα επέλεγε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Η επιστολή αυτή του κ. Γκρούεφσκι επιδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου, από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, Τεούτα Αρίφι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Αθήνα. Ο κ. Παπαδήμος απάντησε χθες στον κ. Γκρούεφσκι και πρότεινε να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.