Παρελθόν αποτελεί το ΠΑΣΟΚ για τον Ηλία Θεοδωρίδη - ΔΕΝ θα είναι υποψήφιος με το συγκεκριμένο κόμμα. >>>
Ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής Ν. Πέλλας έκανε την πρώτη του δήλωση λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του.
Σχετικά με το δεύτερο Μνημόνιο δήλωσε τα εξής:
«Το δεύτερο Μνημόνιο αποτελεί μονόπλευρη επιβάρυνση του εργαζόμενου κόσμου, είναι καθαρά υφεσιακό, μειώνει τα έσοδα των ταμείων και του προϋπολογισμού χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος. Το όφελος για την ανταγωνιστικότητα είναι μικρότερο του 10%. Υπάρχει μία ουσιαστική διαφορά του πρώτου Μνημονίου με το δεύτερο. Το πρώτο Μνημόνιο αφορούσε τον πυρήνα του προβλήματος του Ελληνικού κράτους, ενώ το δεύτερο Μνημόνιο είναι καθαρά υφεσιακό με ταυτόχρονη βαριά δημοσιονομική επιβάρυνση της χώρας. Στο δεύτερο μνημόνιο καταλήξαμε εξαιτίας της βαριάς διαπραγματευτικής ανεπάρκειας της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, η οποία για δυόμιση χρόνια τώρα δεν εξασφάλισε κανένα οικονομικό ισοδύναμο, δηλαδή εναλλακτικές πηγές εσόδων που θα αναδιανέμουν το εισόδημα από τους πλούσιους στους φτωχούς».
Σε ερώτησή μας σχετικά με το αν η διαγραφή του, του στερεί τη δυνατότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ απάντησε θετικά αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι για αυτόν το ΠΑΣΟΚ ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
Για τις επόμενες κινήσεις του απάντησε τα εξής: «Δεν έχουν ανοίξει ακόμα συζητήσεις, όμως θα ανοίξουν πολύ σύντομα. Πάντως θα πάρουμε σοβαρές και μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες».
Απο:Αridaianews.gr