Τηλεφωνούσαν σε ιερείς, τους έλεγαν πως κι εκείνοι ήταν ιερωμένοι που εκπροσωπούσαν εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων κι ότι με λίγα χρήματα διευθετούσαν οικονομικές κι ασφαλιστικές εκκρεμότητες. Μόνον που αποδείχτηκαν απατεώνες! >>>


Δράστες είναι δέκα άτομα, που αποτελούσαν τη σπείρα των απατεώνων. Συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 29 ετών και αναζητούνται ακόμη οκτώ συνεργοί τους.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν οι τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 81.071 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες κατά επάγγελμα, συνήθεια και κατά συναυτουργία.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις απάτης σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κρήτη, Κιλκίς, Αμφισσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Βοιωτία, Ηλεία, Σέρρες, Πιερία και Νάξο.

Τα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών το απόγευμα της Τρίτης στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα και 12 βιβλιάρια καταθέσεων. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων συνεχίζονται. 

Η ΕΛΑΣ παρακαλεί όσους πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στο τηλέφωνο 2610 - 695141.