Έπειτα από την Εφορία και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έρχονται οι νέοι φορο-ράμπο που θα ανήκουν στο Σώμα Ελέγχου και Βεβαίωσης Εσόδων. Στόχος τους η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Μόνον που, πριν δημιουργηθεί το σώμα, ήρθαν οι καταγγελίες για έναν "θολό" διαγωνισμό... >>>


Αγκάθι στη δημιουργία του Σώματος Ελέγχου και Βεβαίωσης Εσόδων αποτελεί ο εσωτερικός διαγωνισμός ανάδειξης των νέων «φορο-ράμπο». Με εντολή της Τρόικας και στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση του νέου σώματος που θα στελεχωθεί από 1.000 υπαλλήλους εφοριών και 1.000 νεοπροσληφθέντες. Ωστόσο, η ομοσπονδία των εφοριακών διαφωνεί με τον τρόπο επιλογής και ζητά επαναδιαπραγμάτευση της προκήρυξης..

Βασικό σημείο τριβής η.. .συνέντευξη: Για να προσληφθεί κάποιος στη νέα υπηρεσία πρέπει να περάσει από συνέντευξη και οι εφοριακοί καταγγέλλουν ότι αυτό προωθεί τη ρουσφατολογία.

Μάλιστα, η πρεμιέρα της διαδικασίας επιλογής ήταν άκρως επεισοδιακή, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια και κρίθηκε αναγκαία η παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ!

Αποστολή των νέων «φορο-ράμπο» είναι η αναγκαστική είσπραξη οφειλών μέσω κατάσχεσης μισθών και ενοικίων, ενώ ο έλεγχος των επιχειρήσεων θα γίνεται ανωνύμως και εξ αποστάσεως προκειμένου να περιοριστεί το ενδεχόμενο χρηματισμού. Επίσης, η ανακάλυψη μαύρων εισοδημάτων μέσω του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με τις επιταγές του δεύτερου μνημονίου οι φορο-ράμπο θα πρέπει να ξεπερνούν τους 2.000 έως το τέλος του χρόνου.