Ολοκληρώθηκαν με από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων οι εργασίες κατεδάφισης και διαμόρφωσης εδάφους σε ρυμοτομημένο κτίσμα στην ανατολική Θεσσαλονίκη και σύντομα πολύτιμος και ζωτικός χώρος πρασίνου θα παραδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.


 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε οικόπεδο στη συμβολή των οδών Παπάφη – Μυστακίδου – Γυμν. Μικρού και αφορούσε την κατεδάφιση παλαιού ετοιμόρροπου οικήματος (πλινθόκτιστη ισόγεια κατοικία με στέγη και παράπλευρο παράπηγμα που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη ξυλείας) το οποίο μετά από καθυστέρηση δέκα χρόνων απελευθερώθηκε πρόσφατα με παρέμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα αν και υπήρχε σχετική απόφαση οι εργασίες καθυστερούσαν μέχρι σήμερα, καθώς επικρατούσε διαφωνία μεταξύ των διεκδικητών της αποζημίωσης (ιδιώτες, καθώς και η Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος) για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου. 

Με το πέρας της κατεδάφισης ολοκληρώθηκε και η απομάκρυνση υπολειμμάτων επικειμένων κτισμάτων και η διαμόρφωση του εδάφους σε δύο όμορες ρυμοτομούμενες ιδιοκτησίες επί της οδού Γυμν. Μικρού των οποίων η κατεδάφιση και η καταβολή αποζημίωσης συντελέσθηκαν σε προηγούμενο διάστημα. 

«Το πρόβλημα διευθετήθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης μετά από μία περίπου δεκαετία και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των διεκδικητών του οικοπέδου. Με την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτίσματος εντός του συγκεκριμένου οικοπέδου που αποτελεί τμήμα ευρύτερου χώρου πρασίνου συνολικής έκτασης 5.200 τετραγωνικών μέτρων και έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου, αναβαθμίζεται γενικότερα η περιοχή και ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων για ευπρεπισμό και αξιοποίηση του χώρου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης.     

Στα παραπάνω οικόπεδα θα ακολουθήσουν εργασίες πρασίνου από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων προκειμένου να διαμορφωθούν αισθητικά και να ενσωματωθούν στον χαρακτηρισμένο χώρο πρασίνου μεταξύ των οδών Παπάφη – Γυμν. Μικρού – Διστόμου.