Δολοφόνησε, με άγριο τρόπο, τον πρώην άντρα της, μαζί με τον εραστή της. Χθες, κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πολυγύρου, το οποίο τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. >>>

Ως δράστες της δολοφονίας φέρονται 29χρονη Κουβανή κι ο συνομήλικος αρραβωνιαστικός της. Θύμα τους ο 58χρονος ψυχίατρος, πρώην σύζυγος της νεαρής Κουβανής. 

Το έγκλημα έγινε το Δεκέμβριο του 2010, σε ερημική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 58χρονος ψυχίατρος συναντήθηκε με την 29χρονη για να συζητήσουν για την επιμέλεια του παιδιού τους. Το ζευγάρι καβγάδισε και, πάνω στον καβγά, η γυναίκα μαχαίρωσε τον πρώην άνδρα της. Από απόσταση, από το δικό του αυτοκίνητο, παρακολουθούσε ο 29χρονος. Όταν είδε το τι έγινε, πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία, πήρε κι αποτέλειωσε, με το ίδιο μαχαίρι, το θύμα...

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άτυχος ψυχίατρος βρέθηκε νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Έφερε συνολικά δεκατέσσερα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο ιατροδικαστής γνωμάτευσε ότι κάποια από τα χτυπήματα ήταν ιδιαίτερα βαθιά και δεν ήταν δυνατό να τα προκαλέσει γυναίκα.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά και στον ανακριτή, το ζευγάρι περιέπεσε, πολλές φορές σε αντιφάσεις -κυρίως επειδή ο ένας ήθελε να καλύψει τον άλλον.

Τελικά το δικαστήριο στην απόφασή του έκρινε ότι η Κουβανή ήταν αυτή που μαχαίρωσε τον ψυχίατρο κι ότι ο αρραβωνιαστικός της έσπευσε να «αποτελειώσει» το θύμα και καταδίκασε και τους δύο σε ισόβια κάθειρξη. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και, στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στις φυλακές.