Ισόβια κάθειρξη επέβαλε σε πρώην αστυνομικό, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Είχε δολοφονήσει τον 30χρονο κουμπάρο του, τον Αύγουστο του 2004, στην Αριδαία Πέλλας. >>>

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 47χρονος κατηγορούμενος, που υπηρετούσε την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, είχε σκηνοθετήσει την απαγωγή του 30χρονου επιχειρηματία και κουμπάρου του από σπείρα Ρώσων κακοποιών. Έτσι έπεισε τον 30χρονο να του δίνει, κάθε τόσο, χρήματα, δήθεν για την προστασία του.

Σε χρονικό διάστημα ενός χρόνου, ο αστυνομικός είχε πάρει με αυτόν τον τρόπο πάνω από 80.000 ευρώ. Μάλιστα, σε κάποια χρονική στιγμή, ο 47χρονος ζήτησε πίσω κάτι... δανεικά! Ο επιχειρηματίας εξοργίστηκε, τράβηξε πιστόλι, που είχε προμηθευτεί για την προστασία του, όμως, πάνω στην πάλη και, καθώς ο πρώην αστυνομικός ήταν γνώστης πολεμικών τεχνών, τον αφόπλισε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι, αφήνοντάς τον στον τόπο!

Στην απολογία του ο 47χρονος πρώην αστυνομικός υποστήριξε ότι η δολοφονία του 30χρονου ήταν ατύχημα. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ήταν σε νόμιμη άμυνα. Το Εφετείο, όμως, φαίνεται να μην πείστηκε, αφού διατήρησε την πρωτόδικη ποινή του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.