"Μετά την εμπειρία των τελευταίων ημερών, δε θα μπορούσα να δικαιολογήσω την έκρηξη με παρόμοια βίαια φαινόμενα και εκδηλώσεις. Πιστεύω σε μία έκρηξη με στρατηγική και με στέρεη ιδεολογική βάση". >>>

Μιλά ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο πολυαγαπημένος πρωταγωνιστής, με την ευκαιρία της παράστασης "Ο Μαρξ στο Σόχο", που ανεβαίνει, για λίγες ημέρες, στη Θεσσαλονίκη. Έδωσε συνέντευξη στον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής".

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αντωνόπουλος υπογραμμίζει ότι "πολλοί αισθάνονται προδομένοι από τις ιδεολογίες, ακριβώς επειδή αυτές ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. Ξέρετε, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, πολλοί επέχαιραν με το γεγονός καθαυτό. Ηταν βούτυρο στο ψωμί τους. Ομως, η ιδέα του σοσιαλισμού δεν κατέρρευσε ποτέ. Εγώ συνηθίζω να αντιτείνω σε επιχαίροντες ανθρώπους της αντίπερα όχθης, όταν μου λένε «τα 'δες με το σοσιαλισμό σου», ότι δεν απέτυχε ο σοσιαλισμός, απέτυχαν οι σοσιαλιστές, έτσι όπως τον εφάρμοσαν. Υπήρξαν καθεστώτα τα οποία ήταν συνδικάτα εγκλήματος, τυραννικά καθεστώτα. Δεν έγραψε τέτοια πράγματα ο Μαρξ. Ο Μαρξ φωνάζει μέσα από την παράσταση: «Το να σκοτώνεις κάποιον άνθρωπο είναι ο κομμουνισμός για τον οποίο έδωσα εγώ τη ζωή μου; Όχι»".