Αστυνομικός είναι ο πρωταγωνιστής μεγάλης απάτης μεταξύ εταιριών στον κλάδο των προμηθευτών Υγείας! Είχε δηλώσει κλοπή ιατρικών ειδών μεγάλης αξίας, για τα οποία τα τιμολόγια ήταν εικονικά! >>>
Ο αστυνομικός ήταν... πληρεξούσιος εταιρίας, είχε υποβάλει τα εικονικά τιμολόγια σε ασφαλιστική εταιρία και διεκδικούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 650.000 ευρώ, για ιατρικά είδη τα οποία -υποτίθεται ότι- είχαν κλαπεί!

Όπως διαπιστώθηκε, στην απάτη συμμετείχαν δύο εταιρίες ιατρικών ειδών, μηχανημάτων και εξοπλισμού, οι οποίες αντάλλασαν μεταξύ τους πλαστά τιμολόγια.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε χθες το απόγευμα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στις εταιρίες και συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς, εκ των οποίων ένας 58χρονος «αφανής» εταίρος και μία 55χρονη διαχειρίστρια και μοναδική εταίρος της πρώτης εταιρείας, καθώς και ο 35χρονος αστυνομικός, ο οποίος ενεργούσε με ειδική πληρεξουσιότητα από στενό συγγενικό του πρόσωπο και διαχειρίζονταν τη δεύτερη (μονοπρόσωπη) εταιρεία.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τις αρχές του χρόνου, ύστερα από πληροφορία για διακίνηση εικονικών τιμολογίων μεταξύ των δύο εταιρειών. Ενημερώθηκε και το Τμήμα Προστασίας Οικονομίας και, μετά την έφοδο και την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε χθες (21.02.2012) στις έδρες των δύο εταιρειών, διαπιστώθηκε ότι η μία εταιρεία – που εδρεύει στο Παγκράτι Αττικής – εξέδιδε εικονικά τιμολόγια στην άλλη – που εδρεύει στον Πειραιά - για ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα που δήθεν προμηθεύονταν. Από τα βιβλία των εταιριών προκύπτει ότι, από το Δεκέμβριο του 2010 έως και το Σεπτέμβριο του 2011, είχαν εκδοθεί από τη μία εταιρεία στην άλλη, 34 εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 818.500 ευρώ.

Επιπλέον,  η εταιρεία της Αθήνας, στην οποία ο αστυνομικός, είχε υποβάλλει μεγάλο αριθμό από τα συγκεκριμένα εικονικά τιμολόγια σε ασφαλιστική εταιρεία, προκειμένου να διεκδικήσει καταβολή ασφάλιστρου ύψους 650.000 ευρώ για ιατρικά είδη, τα είχε δηλώσει ως κλαπέντα...

Από το Τμήμα Προστασίας της Οικονομίας διενεργείται χρηματοοικονομική και φορολογική έρευνα των δύο εταιρειών για τον προσδιορισμό του διαφυγόντος Φ.Π.Α., αλλά και την τυχόν αποκάλυψη και άλλων προσώπων και εταιρειών που εμπλέκονται στο φοροκλεπτικό κύκλωμα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Εναντίον τους ασκήθηκαν διώξεις για παράβαση του άρθρου 19 του Ν. 2523/1997 «Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις», του Ν. 3691/2008 «Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες», τα άρθρα 386 και 42 του Ποινικού Κώδικα «Απόπειρα Απάτης», σε συνδυασμό με το άρθρο 263Α του Ποινικού Κώδικα και τις διατάξεις του Ν. 1608/1950 «Περί Καταχραστών του Δημοσίου», καθώς και το άρθρο 230 του Ποινικού Κώδικα -όλες οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ο συλληφθείς αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.