Στο θέμα της ενεργοποίησης της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, επανήλθε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση για την Καινοτομία. Πιο συγκεκριμένα, με ψήφισμά της, τονίζει πως πλέον ο φορέας >>>

δεν έχει κανέναν λόγο να είναι ανενεργός.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζει πως, από την ίδρυση της Ζώνης ενδιαφερόταν γι αυτήν, καθώς συμμετείχε ουσιαστικά στις προεργασίες από το τότε υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Μάλιστα, επαναφέρει την ανάγκη ουσιαστικής ίδρυσης του φορέα σε κάθε πρότασή του προς την Πολιτεία. «Επί χρόνια ζητά τη δραστηριοποίηση της Ζώνης Καινοτομίας ως μείζονος πιλοτικού αναπτυξιακού σχεδίου για όλη την Επικράτεια, με ανάληψη πρωτοβουλιών σε ανώτατο επίπεδο, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο τελευταίο υπόμνημά του, προς τον πρωθυπουργό, το ΤΕΕ ζήτησε και πάλι την ενεργοποίηση της Ζώνης Καινοτομίας. Μάλιστα πρότεινε να αποτελέσουν τον πρώτο θύλακά της το Ε.ΘΙ.Α.Γ.Ε. και το cluster στον Αγροτοδιατροφικό τομέα (BioAgroFood Cluster).

«Μέχρι τώρα, τα νέα για τη Ζώνη Καινοτομίας αφορούν αλλαγές στη Διοίκηση, αντεγκλήσεις, καταγγελίες ή στην καλύτερη περίπτωση υπογραφή μνημονίων για δημοσιογραφική κατανάλωση. Ο φορέας έχει πλέον και master plan και δεν έχει κανένα λόγο να είναι ανενεργός, πλην της αβελτηρίας των υπευθύνων ή της γνωστής μάστιγας των 30 και πλέον ετών που απαιτούνται για την ωρίμανση των έργων της Θεσσαλονίκης. Βλέπε ΜΕΤΡΟ ή ακόμα χειρότερα Υποθαλάσσια», καταλήγει το ψήφισμα της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου.