Σύσκεψη με τα στελέχη του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση, συγκαλεί εκτάκτως στις 10:30 ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, με αντικείμενο τις προτάσεις της τρόικας για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η χώρα μας. >>>

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την άρνησή του να δώσει «εν λευκώ συναίνεση».
Κατά τις ίδιες πηγές, τα τρία τέταρτα του συνολικού χρόνου της συνάντησής του οι αρχηγοί ασχολήθηκαν με τα εργασιακά ζητήματα, για τα οποία ζητεί διευθετήσεις η τρόικα. Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε στη σύσκεψη πως δεν πρόκειται την παρούσα χρονική περίοδο οι Ευρωπαίοι να προχωρήσουν σε αποβολή της χώρας μας από την ΕΕ και την ευρωζώνη, ενώ υποστήριξε ότι οι υπόλοιποι εταίροι έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν με την συμπεριφορά της Ανγκελα Μέρκελ.
Όπως ανέφεραν οι παράγοντες του κόμματος, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα «αποτυχημένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» και ζήτησε ανασχηματισμό, μόλις ολοκληρωθεί το PSI.