Δύο Βούλγαροι είναι σύμφωνα με την αστυνομία οι δολοφόνοι ενός 72χρονου στο σπίτι του, στο χωριό Κρηνίδα Σερρών στις 11 Φεβρουαρίου. Εναντίον των δύο Βούλγαρων, 17 και 23 χρόνων σχηματίστηκε δικογραφία, αφού πρόλαβαν να διαφύγουν στη χώρα τους, για ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία. >>>

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη σχέση οικειότητας που είχαν με το θύμα, μπήκαν στο σπίτι του και άσκησαν σωματική βία, προκειμένου να του αφαιρέσουν χρήματα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του. Από το σπίτι αφαίρεσαν 800 ευρώ και μη κυκλοφορούντα χαρτονομίσματα και νομίσματα δραχμών και κυπριακών λιρών.
Υπενθυμίζεται ότι τον άτυχο άντρα βρήκαν νεκρό, ο γιος του και ένας γείτονας. Ο άντρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, όπου διαγνώστηκε ο θάνατος του. Ενώ όλα έδειχναν αρχικώς ότι ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια, η ιατροδικαστική εξέταση απέδειξε ότι ο 72χρονος στραγγαλίστηκε. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.