Αύξηση κατά 5,66% παρουσίασε τον Ιανουάριο -σε σχέση με πέρυσι- η διαφημιστική δαπάνη στην τηλεόραση, με το σχετικό ποσό να ξεπερνά τα 31,5 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς, αιτία γι αυτό ήταν η έξοδος, από την αγορά, ενός καναλιού, του ALTER... >>>

O πρώτος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός, το Mega, παρουσίασε αύξηση του ποσοστού του, πολύ μεγαλύτερη του μέσου όρου, κατά 25,23%. Το «μεγάλο κανάλι» διεύρυνε το μερίδιο του κατά 6,21 ποσοστιαίες μονάδες -νούμερο ιδιαίτερα υψηλό- ανεβάζοντας το στο 39,75%.

Επισημαίνεται ότι τέτοιο ποσοστό επιτυγχάνεται για πρώτη φορά από τηλεοπτικό σταθμό στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης και το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο ύφεσης, του προσδίδει και μια άλλη διάσταση.

Ανάλογη εικόνα με επίσης σημαντικά ποσοστά παρουσιάζει και το δεύτερο σε τηλεθέαση κανάλι ο ΑΝΤ1 του οποίου το μερίδιο αυξήθηκε κατά 4,52 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 29,62%. Το κανάλι του Αμαρουσίου παρουσίασε αύξηση στη διαφημιστική του δαπάνη σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο κατά 24,68%.

Με ισχυρή δυναμική αύξησης άνοιξε το νέο έτος και ο Alpha, ο οποίος παρουσίασε αύξηση μεριδίου κατά 1,38 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 16,34%. Η διαφορά της διαφημιστικής δαπάνης του Ιανουαρίου 2012 από τον Ιανουάριο 2011 για τον Alpha ξεπέρασε το 15,37%.

Δυστυχώς, τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν καμία σχέση με της Αθήνας... Εκτός της ΕΤ3, που κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί, έχουν ελάχιστες διαφημίσεις, χωρίς να υπάρχει εξήγηση γι αυτό στην διαφημιστική αγορά της συμπρωτεύουσας.