Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση (7μ.μ.) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης >>>

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιοχής, έχει ως εξής:
Γρεβενά: Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών - Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, από το 40ό χλμ. (Σμίξη) έως το 45ο χλμ. και στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών - Σαμαρίνας, από το 37ο χλμ. έως το 54ο χλμ.
Στο μεταξύ, εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την οποία κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμοί του νομού Γρεβενών (Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνα, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγιος Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο).
Καστοριά: Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων έχει διακοπεί στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ό χλμ. έως το 50ό χλμ., και στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Αμυνταίου, από το 26ο χλμ. έως το 35ο χλμ.
Κοζάνη: Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Κοζάνη, διεξάγεται κανονικά.
Φλώρινα: Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 30ό χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ό έως το 30ό χλμ, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Αετού - Νυμφαίου.