Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν 37 ορεινά χωριά στο νομό Γρεβενών, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα! Οι πυκνές χιονοπτώσεις στην περιοχή συνεχίζονται, παρά την ύφεση της κακοκαιρίας στην υπόλοιπη χώρα. Μάλιστα, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες. >>>

Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κιουπτσίδης, κανένας από τους κατοίκους των ορεινών αυτών χωριών δεν κινδυνεύει και δεν παρατηρείται έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης. Πρόσθεσε πως σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο έκτακτο περιστατικό, οι αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα επέμβουν έγκαιρα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, «το χιόνι σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα ύψος. Από τη δεκαετία του 30 είχε να πέσει τόσο πολύ χιόνι στα χωριά αυτά, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι».

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σταθερά τηλέφωνα, παραμένουν οι κάτοικοι σε ολόκληρο το δήμο Αργιθέας Καρδίτσας. 

Και διακοπές της κυκλοφορίας

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), Μουζακίου - Άρτας, από το 19ο χιλιόμετρο (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα), Μουζακίου - Ανατολικής Αργιθέας, από το 35ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος), στους νομούς Καρδίτσας και Άρτας και Δράκειας - Χανίων, στο Πήλιο.

Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον ορεινό όγκο του νομού Ροδόπης, Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακσταλάν Πέλας, σε ορεινούς οικισμούς του Κιλκίς, στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας- Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς επίσης και από τις πόλεις Βέροια, Νάουσα και Σέρρες προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου, Τριών - Πέντε Πηγαδιών και Λαϊλιά. Ακόμα, η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στο μεγαλύτερο τμήμα του ορεινού οδικού δικτύου στους νομούς Φλώρινας, Γρεβενών, Τρικάλων και Καρδίτσας, Φλώρινας και Καστοριάς.