Με ένα μικρό σχόλιο αντέδρασε η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή στα όσα ειπώθηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Μικρό, αλλά εύστοχο. Το δημοσίευσε, πάλι, στο προφίλ της, στο Facebook: >>>


"Βασικό για να διορθωθούν λάθη, είναι να τα παραδεχθούμε.. Εδώ όμως ακόμα παραμερίζεται η πολιτική από την μικροπολιτική.. αυτά για σήμερα...", έγραψε η βουλευτίνα. 

Λίγο αργότερα, ποστάρισε την επιστολή των 28 βουλευτών από όλα τα κόμματα, με την οποία ζητούν να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα των αποζημιώσεων. Φυσικά, η Εύα Καϊλή είναι μία από τους βουλευτές που υπογράφουν. Οι υπόλοιποι είναι οι Π. Κουρουμπλής (ανεξάρτητος), Αλ. Τσίπρας (πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ), Π. Αντωνακόπουλος, (ΠαΣοΚ), Ι. Βαλυράκης (ΠαΣοΚ), Λ. Γρηγοράκος (ΠαΣοΚ), Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Ηλ. Θεοδωρίδης (ΠαΣοΚ), Π. Καμμένος (ανεξάρτητος), Κ. Καραγκούνης (ΝΔ), Δ. Καρύδης (ΠαΣοΚ), Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Μαρκόπουλος (ΝΔ), Β. Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Άννα Νταλάρα (ΠαΣοΚ), Β. Οικονόμου (Ανεξάρτητοι), Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Αθ. Παπαδόπουλος (ΠαΣοΚ), Ευ. Παπαχρήστος (ανεξάρτητος), Δ. Παπουτσής (ΠαΣοΚ), Σοφία Σακοράφα (ανεξάρτητη), Μαρία Σκραφνάκη (ΠαΣοΚ), Π. Στασινός (ΠαΣοΚ), Κ. Τζαβάρας (ΝΔ), Β. Τόγιας (ΠαΣοΚ), Βασιλική Τσόνογλου (ΠαΣοΚ), Ν. Τσούκαλης (ανεξάρτητος -Δημοκρατική Αριστερά) και Μ. Χαρακόπουλος (ΝΔ).

Όπως διαπιστώνει κάποιος, με μία απλή ανάγνωση, μόνον η κ. Καϊλή υπέγραψε, από τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, την κοινή επιστολή. Όπως τονίζουν: «Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στο να πάρει θέση το ελληνικό κοινοβούλιο επάνω σε αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα». 

Μάλιστα θεωρούν επιτακτική την ανάληψη των ανάλογων πρωτοβουλιών και ενεργειών προς το γερμανικό κοινοβούλιο και κάθε σχετικό ευρωπαϊκό θεσμό, όπως το ευρωκοινοβούλιο, «προκειμένου η Γερμανία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις που παράγονται από το Διεθνές Δίκαιο απέναντι στην Ελλάδα».