Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έφθασε, απόψε, στο τέρμα του... Ο Δικέφαλος, που έχει καταξιωθεί, πλέον, στην Ευρώπη, δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ουντινέζε, η οποία ήταν σαφώς καλύτερη, αλλά αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι και με μια πικρή γεύση στο στόμα... >>>


Το πάλεψε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Κι ίσως μπορούσε κάτι καλύτερο, αλλά προδόθηκε σε χρονικό σημείο και με τρόπο που δεν το περίμενε: Στην αρχή του αγώνα, από στημένη φάση. Με κεφαλιά από αμυντικό που... δε χρειάστηκε καν να πηδήξει. Εκμεταλλεύτηκε το ότι δεν έδιωξε η άμυνα και ο ΠΑΟΚ δέχτηκε ένα φθηνό γκολ.

Φθηνό ήταν και το δεύτερο. Πάλι από στημένη φάση, με τον Κρέσιτς να δείχνει ότι μπορεί να αποκρούσει, να βρίσκει την μπάλα (σε μια φάση με κακοστημένο τείχος), αλλά αυτή να καταλήγει, τελικά, στα δίχτυα του.

Ο ΠΑΟΚ είχε μπει στο παιχνίδι για να το πάει στο "τσούκου-τσούκου". Επίθεση μεν, αλλά με προσοχή στην άμυνα, δε, ήταν οι εντολές. Όμως να που έπρεπε να αλλάξει τα πάντα, από το 20... Πώς; Με μισή ομάδα; Με 38 παιχνίδια στα πόδια των παικτών; Κακά τα ψέματα, το ποδόσφαιρο θέλει χρήμα. Και στην Ελλάδα, εκτός μιας εξαίρεσης, χρήμα δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο.

Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος έδειξε πως δεν θα το ΄βαζε κάτω. Σιγά-σιγά πήρε μέτρα στο γήπεδο, έχασε ευκαιρίες (η καλύτερη, πάντως, ήταν το σουτ του Γιάννου στο 0-0) κι έδειχνε ότι θα πουλούσε το τομάρι του ακριβά. Βοηθούσε σ αυτό κι ο κόσμος του που ήταν καυτός επί 90 λεπτά και δεν πάγωσε ούτε στο 0-2! Όμως...

Με την έναρξη του β μέρους και με τον ΠΑΟΚ να ΄χει πάρει τα ηνία του αγώνα και να δείχνει πως θα το παλέψει ως το τέλος, ο διαιτητής της αναμέτρησης, κάποιος Νορβηγός από αυτούς που παίζουν το παιχνίδι με τις πέτρες και τις σκούπες πάνω στον πάγο, έδωσε πέναλτι που δεν θα το ΄δινε ούτε ο πρόεδρος της Ουντινέζε. Η μπάλα στα δίκτυα, το σκορ στο 0-3 κι από εκεί κι έπειτα... το όνειρο έσβησε.

Ο ΠΑΟΚ καταχειροκροτήθηκε με τη λήξη, αφού οι οπαδοί του ήταν ικανοποιημένοι από την απόδοση. Αλλά και από την πορεία. Δεν είναι και λίγο να ΄σαι κάθε χρόνο στους μεγάλους της Ευρώπης...


Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Χάγκεν

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ (Αποστολόπουλος 53'), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης (Γεωργιάδης 31'), Γκαρσία, Λάζαρ, Λίνο, Γιάννου (Νιμανί 64'), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ουντινέζε (Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντομίτσι, Ντανίλο, Μπενατιά (Φερονέτι 86'), Μπάστα, Πατσιέντσα, Πασκουάλε, Αμπντί (Μπατόκιο 46'), Φαμπρίνι (Αρμέρο 69'), Ασαμόα, Φλόρο-Φλόρες.

Σκόρερ: - Ντανίλο (6' κεφαλιά), Φλόρο-Φλόρες (16' σουτ), Ντομίτσι (50' πέναλτι)

Κάρτες: Τσιρίλο (κίτρινη 13'), Σνάουτσνερ (25' κίτρινη), Γκαρσία (κίτρινη 30'), Μπενατιά (κίτρινη 49'), Μαλεζάς (κίτρινη 49'), Φαμπρίνι (κίτρινη 52').