Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη, όμως ο Άρης είχε τα... δοκ-άρη-α με το μέρος του! Δυο φορές τα κάθετα δοκάρια της εστίας  που βρίσκεται προς την πλευρά της παραλίας της πόλης σταμάτησαν, πρώτα τον Γεωργιάδη κι έπειτα τον Αθανασιάδη. >>>


Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τα όλα του. Είχε πάθος, είχε νεύρα και -περιέργως- είχε και φάσεις. Σαφώς πολύ περισσότερες από πλευράς ΠΑΟΚ (ο Άρης "φάνηκε" επιθετικά μόλις μετά το 65', μετά την κούραση των παικτών του ΠΑΟΚ, δηλαδή, που ήρθαν επιβαρυμένοι από τον ευρωπαϊκό αγώνα με την Ουντινέζε), αλλά κι οι φιλοξενούμενοι, όταν είδαν τους... κουρασμένους να δυσκολεύονται, ξεθάρρεψαν κι έκαναν κι εκείνοι τα δικά τους.

Θα περίμενε κανείς τον ΠΑΟΚ να ξεκινά διστακτικά, λόγω κόπωσης. Το αντίθετο... Οι γηπεδούχοι πήγαν να καθαρίσουν νωρίς. Ήταν, όμως, άτυχοι. Στο α' μέρος, όπου οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να περάσουν το κέντρο(εκτός από μία φορά με την ευκαιρία του Καστίγιο), δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα (ειδικά στη φάση του 44' με τον Αθανασιάδη, ήταν ιδιαίτερα άτυχος).

Ο Άρης έδειξε επιθετικές τάσεις μόνον για 15 λεπτά στο β΄ μέρος. Θα μπορούσε κάτι να πετύχει αν δεν έχανε από τραυματισμό τον Καστίγιο.

Ο Μπόλονι πήγε να μπερδέψει τον Μασάδο, βάζοντας τον Γιάννου... κάπου πίσω από τον Αθανασιάδη. Ο "μικρός" χάθηκε, αλλά όταν βρήκε χώρο προβλημάτισε την άμυνα του Άρη. Όταν ο Μασάδο είδε πού έπαιζε ο Γιάννου, σταμάτησε να ασχολείται μαζί του και τα πήγε καλύτερα. Ο προπονητής του Άρη, πάντως, είχε να διαχειριστεί αιφνίδιους τραυματισμούς και να βρει δεξί αμυντικό... Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μάλλον έμαθε να ζει με ένα... νοσοκομείο.

Το 0-0 ευνοεί τον ΠΑΟΚ, που πέρασε ένα ντέρμπι έχοντας... δέκα απουσίες, δεν ευνοεί, όμως, τον Άρη, που μένει κι άλλο μακριά από τον μοναδικό του στόχο, που είναι τα πλέι οφ. Πλέον βλέπει από πάνω του πάρα πολλούς και, σε απόσταση αναπνοής την Ξάνθη...

Όσον αφορά τις φωνές των μεν και των δε για πέναλτι, υποψίες για την ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Λαζαρίδη υπάρχουν, αλλά δεν επαρκούν για να δοθεί η εσχάτη των ποινών. Καμία περίπτωση πέναλτι δεν υπάρχει στη φάση του Λίνο επί του Νέτο (κι ας χτυπιόταν ο παίκτης του Άρη). Το ίδιο και στη φάση του Σαλπιγγίδη με τον Μίσελ (κι ας χτυπιόταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ). Όσο για τη φάση του Κρέσιτς, σωστός ο διαιτητής. Ναι, ανατρέπεται εκτός περιοχής ο παίκτης του Άρη (ο Γιαννώτας), όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν είναι ο τελευταίος παίκτης(πιο πίσω είναι ο Τσιρίλο) -κι έτσι μοιραία παίρνει, σωστά, κίτρινη.


Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής/Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)/ Πάνου (Αιτ/νίας), Τάτσης (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)/ Μπίκας (Χαλκιδικής)
Καιρός: Αίθριος

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (70' Νιμανί), Γιάννου (81' Παπάζογλου), Αθανασιάδης.

Άρης (Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Φατί, Καζναφέρης (50' Γιαννιώτας, 78' λ.τρ. Τριανταφυλλάκος), Παπαζαχαρίας, Ούμπιδες, Ακόστα, Καστίγιο (57' Καπετάνος).

Κίτρινες κάρτες: Γκαρσία (14', ΠΑΟΚ), Κρέσιτς (63', Άρης)- Καζανφέρης (6', Άρης), Λαζαρίδης (18', Άρης), Φατί (37', Άρης), Ουμπίδες (68', Άρης), Τριανταφυλλάκος (93', Άρης).