Ο Ρομπέρτο Κάρλος αποφάσισε να βάλει τέλος στην πολύχρονη καριέρα του. Ο 38χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος αγωνίζεται στη ρωσική Ανζί θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. >>>

« Ήρθε η ώρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Το σώμα μου νομίζω ότι έφτασε στα όριά του. Θα εργαστώ για την Ανζί, η οποία μου πρόσφερε ένα συμβόλαιο ζωής. Στο μέλλον δεν αποκλείω να εργαστώ και για τη Ρεάλ», δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα «Marca» ο αριστερός μπακ.

Ο Ρομπέρτο Κάρλος ξεκίνησε την καριέρα του από την Παλμέιρας, ενώ στην Ευρώπη ήρθε για λογαριασμό της Ίντερ το 1995. Στη συνέχεια αγωνίστηκε επί 11 χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης, με την φανέλα της οποίας κατέκτησε τρία Τσάμπιονς Λιγκ και τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, Το 2007 πήγε στην Φενερμπαχτσέ για δύο χρόνια, επέστρεψε στην Βραζιλία φορώντας την φανέλα της Κορίνθιανς, ενώ έκλεισε την καριέρα του στην ρωσική Ανζί.

Ο Ρομπέρτο Κάρλος αγωνίστηκε 125 φορές με την εθνική Βραζιλίας, πετυχαίνοντας 11 γκολ, ενώ κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002.