Οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων «είναι προωθημένες και σε πολύ καλό σημείο» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες πριν από τις συνομιλίες που θα έχει στην Αθήνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα. >>>
Μιλώντας στη λήξη του φόρουμ με επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε έτοιμος για την συνάντηση του με τον κ. Τσαρλς Νταλάρα και εξέφρασε την πεποίηθηση του πως "με τη στήριξη των θεσμικών εταίρων, το σχήμα αυτό θα ολοκληρωθεί " εξασφαλίζοντας ένα βιώσιμο χρέος μακροπρόθεσμα. 
Πάντως ορισμένες τραπεζικές πηγές να αναφέραν στο Reuters ότι οι διαβουλεύσεις δεν βρίσκονται σε καλή πορεία και για τον λόγο αυτό, υποστήριξαν, ενδεχομένως να χρειαστεί αύξηση της συνεισφοράς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. 
«Οι κυβερνήσεις εξετάζουν αύξηση του δικού τους μεριδίου» υποστήριξε στο πρακτορείο μία από τις πηγές. Σε ερώτηση για το εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα χρειαστεί να συνεισφέρουν περισσότερα κεφάλαια ώστε να καλυφθεί το κενό από χαμηλότερη των στόχων συμμετοχή στο PSI, άλλη πηγή απάντησε ότι «τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά όσο μεγαλύτερο είναι το κούρεμα, τόσο μικρότερη είναι η προθυμία για εθελοντική συμμετοχή». 
Τρίτη πηγή ανέφερε στο Reuters ότι η «πορεία των διαβουλεύσεων είναι κακή».Το πρακτορείο υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξετάζουν το εάν θα χρειαστεί να ενισχύσουν το δεύτερο πακέτο, ύψους 130 δισ. ευρώ, εάν η συμμετοχή των ιδιωτών υπολείπεται των εκτιμήσεων.
Την ίδια στιγμή, αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «επικείμενη συμφωνία»: 
-Το CNBC υποστηρίζει ότι τα νέα ομόλογα έχουν 30ετή διάρκεια, πιθανότατα διεπόμενα από το βρετανικό δίκαιο, αν και το επιτόκιο παραμένει ανοικτό και «διαφιλονικούμενο». 
-Η «Wall Street Journal» αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αντιλαμβάνονται πως με την οριστικοποίηση του PSI, η χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος θα βαρύνει αποκλειστικά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. 
-Οι «New York Times» σημειώνουν από την πλευρά τους τα «ριψοκίνδυνα στοιχήματα» από κατόχους ελληνικών ομολόγων, οι οποίοι αγοράζουν ασφάλιστρα υψηλού κινδύνου για ελληνικά ομόλογα που ωριμάζουν τον προσεχή Μάρτιο. 
Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, φέρεται – σύμφωνα με γερμανικές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η «Handelsblatt» – να εκτίμησε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να αυξηθεί κατά «ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δισ. ευρώ» κατά την επίσκεψή της την Τρίτη στο Βερολίνο. 
Η πηγή ανέφερε επίσης ότι η κ. Λαγκάρντ και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν το πρόγραμμα συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στη βοήθεια προς την Ελλάδα. «Αυτό το ζήτημα πρέπει να κλείσει για να επιστρέψει η ηρεμία στις αγορές» υποστήριξε η ίδια πηγή.