Πώς θα σας φαινόταν να γίνετε παραγωγοί σε μια κινηματογραφική ταινία; Μπορείτε να το τολμήσετε, πανεύκολα, δηλώνοντας συμμετοχή μέσω Ίντερνετ, στο project: "Ανάστασις"! Και για να μην αγοράσετε… γουρούνι στο σακί, να λίγα λόγια για την υπόθεση: >>>

Η “Ανάστασις” διαπραγματεύεται το μύθο του Περιπλανώμενου Αθάνατου, του Καρτάφιλου, Ρωμαίου Λεγεωνάριου, ο οποίος προπηλάκισε τον Ιησού Χριστό στο δρόμο για τον Γολγοθά. Η πράξη του αυτή είχε ως συνέπεια την αιώνια τιμωρία της περιπλάνησής του ανά τους αιώνες, όντας αθάνατος στο σώμα, αλλά μην μπορώντας να βρει την σωτηρία της ψυχής.
Παρακολουθούμε την ζωή του Καρτάφιλου, στο παρόν και στο παρελθόν, καθώς παλεύει για τη λύτρωσή του. Στο δρόμο του συναντά πρόσωπα-κλειδιά της ιστορίας. Τον Απόστολο Παύλο και την Ελένη, μητέρα του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, οι οποίοι προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Συναντά επίσης τους Σταυροφόρους και τους Ναΐτες Ιππότες που θέλουν να τον εκμεταλλευτούν για να καρπωθούν τη δόξα της Δευτέρας Παρουσίας.
Όντας, ο ίδιος, ακόλουθος του Πόντιου Πιλάτου, παρατηρεί από πρώτο χέρι τα γεγονότα που οδήγησαν στη Σταύρωση του Ιησού, γεγονότα που μόνο πολύ αργότερα μπορεί να τους αποδώσει το πραγματικό τους νόημα.
Η κατάρα που τον ακολουθεί γίνεται βαρύτερη καθώς περνά ο χρόνος, και μέμφεται τον αυτό του για την κακομεταχείριση του Μεσσία.
Το μέρος της ιστορίας του Καρτάφιλου, όπου επικεντρωνόμαστε, είναι η διαδρομή του όπως εκτυλίσσεται στη σύγχρονη εποχή, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το έτος 2012, σε ένα ανελέητο κυνηγητό στο χρόνο. Μέσα από διαρκείς επαναφορές στο παρελθόν, που φωτίζουν το ρόλο του Καρτάφιλου στην Ιστορία,καταλήγουμε στο συγκλονιστικό φινάλε που αποκαλύπτει, εκτός από το ίδιο το πρόσωπο του Μεσσία, και το πραγματικό νόημα της αθανασίας, της ανάστασης και της σωτηρίας της ψυχής.
Ταυτόχρονα με την ιστορία του Καρτάφιλου, γινόμαστε μάρτυρες των θαυμάτων που πραγματοποιεί ο Μεσσίας, ο οποίος τριγυρνά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης,της "Νέας Ιερουσαλήμ" (κατά την Εβραϊκή παράδοση) μεταμφιεσμένος. Πολύ αργότερα, αντιλαμβανόμαστε ότι ο θαυματοποιός έχει το γενειοφόρο πρόσωπο, τα μακριά μαλλιά και τα ρούχα ενός νεαρού που θα μπορούσε να μοιάζει με μουσικό της ροκ, ώστε να να περνά απαρατήρητος και να αποκαλύψει το αληθινό του πρόσωπο την κατάλληλη ώρα.
Δημιουργός του project, o Θεσσαλονικιός σκηνοθέτης, Ζάχος Σαμολαδάς. Δείτε με κλικ εδώ, με ποιους τρόπους μπορείτε να γίνετε οι… παραγωγοί, πώς αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε και… ποιο θα είναι το κέρδος σας!