Έκλεισε τα 48 της χρόνια, η Porsche 911 Carrera και η πλήρως ανασχεδιασμένη γενιά με τις συναρπαστικές γραμμές τα φαρδιά “τοξωτά” φτερά παραμένει αναγνωρίσιμη με την πρώτη ματιά.

Την αθλητική εμφάνιση…
υπογραμμίζουν το κατά 100 mm μακρύτερο μεταξόνιο ,το μειωμένο ύψος, σε συνδυασμό με τους έως 20 ιντσών τροχούς, Το ολοκαίνουργιο ελαφρύ αμάξωμα από αλουμίνιο και χάλυβα συμβάλλει στη μείωση βάρους κατά 45 κιλά, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη ακαμψία.Με συστήματα στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό, όπως το σύστημα ενεργού ελέγχου των αντιστρεπτικών δοκών Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), που μειώνει τις κλίσεις στις στροφές η Porsche έχει σαφώς καλύτερη οδική συμπεριφορά σε οριακές καταστάσεις.
Η Carrera S με το κιβώτιο PDK…
επιταχύνει από 0 -100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα. Πατώντας το κουμπί Sport Plus του πακέτου εξοπλισμού Sport Chrono, ο χρόνος μειώνεται στα 4,1 δευτερόλεπτα. Η Carrera με το PDK χρειάζεται 4,6 δευτερόλεπτα (με Sport Plus: 4,4) Oικονομία και επιδόσεις επιτυγχάνονται με τη παγκόσμια καινοτομία του επτατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων σε συνδυασμό με το Porsche-Doppelkupplungsgetriebe (PDK) ?λειτουργία ελεύθερης κύλισης με το αυτόματο start/Stop,τη διαχείριση θερμότητας, την ανάκτηση ενέργειας του ηλεκτρικού συστήματος .Η 911 Carrera με το νέο κινητήρα μπόξερ των 3,4 λίτρων (350 ίπποι) με το κιβώτιο ταχυτήτων PDK καταναλώνει μόλις 8,2 λίτρα /100 χλμ. με 194 γρ./χλμ. CO2. Στην Carrera S με κινητήρα μπόξερ των 3,8 λίτρων με (400 ίπποι) η κατανάλωση καυσίμου, με το κιβώτιο ταχυτήτων PDK, έχει μειωθεί κατά 14% στα 8,7 λ./100 χλμ. και CO2 205 γρ./χλμ. Εν αναμονή.