Σε καταρχήν συμφωνία με τους παράγοντες της ΑΕ Ποντίων για την εξαγορά του ΑΦΜ της ομάδας της Κατερίνης, ήρθαν το βράδυ της Τρίτης (3/1) οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Ηρακλή. Η νέα ονομασία του συλλόγου θα είναι >>>
"ΑΕΠ Ηρακλής", ενώ χρέη προέδρου θα εκτελεί ο νυν επικεφαλής της ΑΕ Ποντίων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.
Ωστόσο, θα παραμείνει στην εμφάνιση το σήμα του Γηραιού και θα εξακολουθεί να έχει έδρα το Καυτανζόγλειο και να προπονείται στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.

Εφόσον, περάσει η πρόταση από την γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, τότε ο Ηρακλής θα συμμετάσχει άμεσα στο πρωτάθλημα της Football League 2, με το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα της Κατερίνης. Το επόμενο στάδιο είναι η συνεργασία να περάσει και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, από την οποία οι άνθρωποι των κυανόλευκων έχουν λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις.

To προφίλ της ΑΕ Ποντίων
Η ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, ιδρύθηκε το 1977. Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα της Πιερίας συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League 2 (πρώην Γ’ Εθνική). Φέτος, οι άνθρωποι της ομάδας, έβαλαν ως πρωταρχικό στόχο την άνοδο της ομάδας στην Football League, καθώς κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ενισχύθηκε σημαντικά με παίκτες εγνωσμένης αξίας στον ελληνικό τοπίο, όπως ο Μίλτος Σαπάνης, ο Χρήστος Κελπέκης και ο Διονύσης Χασιώτης. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, ενώ τεχνικός είναι ο Λεωνίδας Μπίλης.