Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τον ελληνικό αθλητισμό και οι ποδοσφαιριστές της Football League και της Football League 2 έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν και απειλούν πως θα σταματήσουν να αγωνίζονται απλήρωτοι και κυρίως ανασφάλιστοι. 
Ο ΠΣΑΠ εξέδωσε δελτίο Τύπου, μέσα από το οποίο εξηγεί πως οι ποδοσφαιριστές ρισκάρουν την σωματική τους ακεραιότητα δίχως να έχουν εγγυήσεις, αφού η Ένωση δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και τους έχει ανασφάλιστους.
''Στον αέρα'' οι ανασφάλιστοι ποδοσφαιριστές και τα πρωταθλήματα της Football League και της Football League 2

Ανασφάλιστοι είναι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ομάδων της Football League και της Football League 2, λόγω της ασυνέπειας που δείχνει η Ένωση τους, η Football League, στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην ασφαλιστική εταιρεία που έχει αναλάβει την κάλυψη των συναδέλφων μας.

Ο ΠΣΑΠ έχει καταβάλλει επίπονες και συστηματικές προσπάθειες και συνεχίζει να πιέζει για το αυτονόητο, για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών-μελών του, ωστόσο, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις από την πλευρά της Football League, παραμένουν οι εκκρεμότητες και οι οφειλές προς την ασφαλιστική εταιρεία. Και, όπως συνήθως συμβαίνει, το εύκολο και γνωστό θύμα σε αυτή την υπόθεση, είναι ο ποδοσφαιριστής.

Κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, δεν είναι δυνατό να περιμένει – και ακόμα χειρότερο, να απαιτεί – κανείς από τους ποδοσφαιριστές, να αγωνισθούν, ρισκάροντας τη σωματική υγεία και την ακεραιότητα τους ενώ είναι ανασφάλιστοι. Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στους ποδοσφαιριστές και την ασφαλιστική εταιρεία, αποδεικνύονται ψεύτικες. Το κόστος, ωστόσο, πληρώνουν πάλι οι ίδιοι. Αυτοί που μένουν απλήρωτοι, στη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Football League και της Football League 2, από την αρχή της σεζόν και παράλληλα είναι και ανασφάλιστοι και δεν μπορούν να έχουν ούτε καν τις στοιχειώδεις καλύψεις και παροχές, με αποτέλεσμα να είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Σε αυτά τα πρωταθλήματα, έφθασε η ώρα να παίξουν μόνοι τους εκείνοι που δίνουν υποσχέσεις, αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, αλλά, δεν μπορούν να τις τηρήσουν. Οι ποδοσφαιριστές θα περιμένουν μέχρι την Παρασκευή. Εφόσον δεν έχει έως τότε αντιμετωπισθεί, αποτελεσματικά, το θέμα της ασφάλισης τους, ας μη ψάξει να τους βρει κανείς στα γήπεδα. Θυσιάζουν, ήδη, την οικογενειακή και προσωπική ηρεμία και την επαγγελματική υπόσταση τους. Δε θα θυσιάσουν και τη ζωή τους. Το παραμύθι και η κοροϊδία τελειώνουν εδώ".