Μόνο σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε πέντε άτομα από την αυτοκτονία. Ωστόσο η τελευταία υπόθεση είναι η πιο συγκλονιστική! >>>

Όλα άρχισαν περίπου στις 11:30 όταν μια κοπέλα κάλεσε στο 11012 το τηλέφωνο καταγγελιών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατήγγειλε ότι είδε στο facebook την αναγγελία αυτοκτονίας που έγραφε μεταξύ άλλων ότι: «φεύγω από τη ζωή γιατί δε με παίρνει άλλο…».

Οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι η αναγγελία είναι σοβαρή και δεν έκαναν λάθος. Άμεσα επικοινώνησαν με το facebook και ζήτησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και στη συνέχεια μέσω της εταιρίας τηλεφωνίας εντόπισαν το σπίτι. Ο εντοπισμός έγινε σε χρόνο ρεκόρ, μόνο 10 - 12 λεπτά και ευτυχώς για το νεαρό περίπου στις 12 το μεσημέρι οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του και τον βρήκαν λιπόθυμο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Είχε κόψει τις φλέβες του ενώ είχε καταπιεί και χλωρίνη!
Αμέσως μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο όπου δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική.
Όπως μάθαμε ό νεαρός μένει στο σπίτι με τους γονείς του, που εκείνη την ώρα έλλειπαν στη δουλειά. Σπουδάζει, αλλά είχε μείνει δουλειά και τα πράγματα στο σπίτι πρέπει να ήταν δύσκολα οικονομικά, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι είχε μαλώσει νωρίτερα με τους γονείς του.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψαν και άλλες τέσσερις αυτοκτονίες. Μια ενός 45χρονου που είναι άνεργος, δύο για ερωτική απογοήτευση και ενός 14χρονου που επιχείρησε να αυτοκτονήσει επειδή τον απέβαλαν από ένα διαδικτυακό παιχνίδι στο facebook.
Να τονίσουμε ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το έτος 2011 απέτρεψε συνολικά 226 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας.