Μετά από μια ημέρα ξεκούρασης οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν το όγδοο σκέλος του ράλι Ντακάρ από το Κοπιάπο, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, για να τερματίσουν μετά από 477 χιλιόμετρα στις ακτές του Ειρηνικού. Παρά τα 245 χιλιόμετρα της χρονομετρημένης ειδικής διαδρομής, οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες αφού ο Νάνι Ρόμα με ΜΙΝΙ έκανε τον ταχύτερο χρόνο έχοντας μόλις 5 δευτερόλεπτα πίσω του τον Γκόρντον με το HUMMER.
Έτσι, ο Πετερανσέλ, ο οποίος ήταν τέταρτος 5΄38΄΄ πίσω από τον Ρόμα, παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης έχοντας 7΄36΄΄ πίσω του τον Γκόρντον και 7΄48΄΄ τον Χόλοβζικ με ΜΙΝΙ. Τέταρτος είναι ο Ρόμα μπροστά από το ΤΟΥΟΤΑ του Ντε Βιλιέ. Ο Αλ Ατίγια, που αντιμετώπισε και πάλι προβλήματα με το HUMMER,  βρίσκεται στην έκτη θέση 45΄25΄΄ από την κορυφή.

  Στις μοτοσικλέτες η μάχη των δύο αναβατών της ΚΤΜ συνεχίζεται με τον Κόμα να περνά πλέον στην πρώτη θέση 1΄26΄΄ μπροστά από τον Ντεπρέ, ο οποίος έχασε περίπου 10 λεπτά όταν, όπως και άλλοι αναβάτες, κόλλησε σε λάσπες.
  Ο Αλεχάντρο Πατρονέλι με ΥΑΜΑΗΑ διατηρεί στα quads τη σημαντική διαφορά της 1 ώρας και 8 λεπτών από τον Μάφεϊ, ενώ στα φορτηγά ο Ντε Ρόι με IVECO έχει 15΄39΄΄ πίσω του το TATRA του Λοπρέ.
  Η διαδρομή των 566 χιλιομέτρων της δέκατης ημέρας, καθώς οι συμμετέχοντες θα κατευθύνονται προς τα βόρεια της Χιλής, θα ξεκινήσει με περάσματα από φαράγγια πριν κατέβει και πάλι στις ακτές του Ειρηνικού. Εκεί που σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι συνοδηγοί, αφού λόγω έλλειψης σηματοδότησης, θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κάποιοι να χάσουν το δρόμο τους