Κατάληψη στο χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή της Ευκαρπίας στη δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν από το πρωί κάτοικοι και φορείς της περιοχής.  >>>

   

Διαμαρτύρονται για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Θεσσαλονίκης να συνεχιστούν τα έργα κατασκευής του ΣΜΑ και ζητούν να γίνει ο Σταθμός σε άλλο οικόπεδο, μακριά από κατοικημένες περιοχές και από το εργοστάσιο «Τιτάν».     

«Δεν λέμε όχι στην κατασκευή του ΣΜΑ, παρά το γεγονός ότι είναι ήδη επιβαρυμένη η περιοχή. Απλά ζητούμε αλλαγή χωροθέτησης και υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού. Απαιτούμε ο ΣΜΑ να είναι σε απόσταση ασφαλείας από κατοικημένες περιοχές και το Τιτάν», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος του Δικτύου Φορέων και Συλλόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της κατασκευής του ΣΜΑ, Μιχάλης Σπάσος.    

Η κατάληψη του χώρου θα συνεχιστεί, ενώ για αύριο στις 2:30 το μεσημέρι κάτοικοι και φορείς έχουν προγραμματίσει αποκλεισμό της περιφερειακής οδού στον κόμβο της Ευκαρπίας. Δεν αποκλείεται περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τις επόμενες ημέρες.