Φανερά συγκινημένος ο Πάμπλο Κοντρερας  παραχώρησε πριν λίγο την τελευταία συνέντευξη- αποχαιρετισμός- ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Ο Χιλιανός επιστρέφει στην πατρίδα του για την Κόλο- Κόλο. Μεταξύ άλλων σημείωσε: 
"Αυτή η στιγμή είναι μία από τις δυσκολότερες στην καριέρα μου. Ήθελα να μιλήσω για την εμπειρία μου αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Τον ΠΑΟΚ τον γνώρισα μόνο από τον Βρύζα.
Πάντα μου έλεγε ότι είναι μία μεγάλη ομάδα και το κατάλαβα όταν έφτασα εδώ και στη συνέχεια στην πρώτη προπόνηση με 15.000 κόσμο. Πίστευα ότι είναι μία τρέλα. Δεν ήξερα που βρισκόμουν. Έγινε μία μεγάλη ομάδα, τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Πάντα δίναμε τα πάντα για να φτάσουμε ψηλά την ομάδα, είχαμε τη βοήθεια του κόσμου μας που ήταν πάντα ο 12ος παίκτης. Φεύγω με τη λύπη ότι δεν κατάφερα να πάρω κάποιον τίτλο και θέλω να πάρει στη συνέχεια ο "Δικέφαλος" έναν τίτλο".
"Φεύγω με την ευχαρίστηση που είδα στα μάτια του κόσμου όταν κερδίσαμε τη Φενέρ. Οι φίλαθλοι ήταν μαζί μας και ξέραμε την αντιπαλότητα που υπήρχε ανάμεσα στους φιλάθλους μας και σε αυτούς της Φενέρ. Ήταν ένα παιχνίδι θανάτου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και γνωρίζοντας τη δυσκολία αυτής της αποστολής όλα πήγαν καλά. Να ξέρετε ότι όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί και έχουν δώσει τα πάντα. Θέλω να μιλήσω εγώ προσωπικά για έναν παίκτη. Θα ήθελα ο κόσμος να συνεχίσει να ευχαριστεί τον Πάμπλο Γκαρσία με όλο το σεβασμό που έχω σε όλους τους ποδοσφαιριστές".
"Πάντα έχω πει ότι δε γνωρίζω που βγαίνει αυτή η ενέργεια στην Τούμπα. Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για εμένα και για την οικογένεια μου. Πάντα ήμουν παρώβν όποτε με χρειαζόταν η ομάδα. Αναπτύχθηκε κάποια αμφιβολία σε εμένα και στην ομάδα που δεν ήταν αληθινή. Κάποια ΜΜΕ είπαν ότι δεν ήμουν έτοιμος να παίξε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και μετά είπαν ότι ήμουν διαθέσιμος για την Εθνική ομάδα".
"Δυστυχώς σε κάποια παιχνίδια δεν μπορούσα να είμαι παρών και σίγουρα δεν ήταν αλήθεια ότι είχα υπογράψει συμβόλαιο με άλλη ομάδα. Ξέρω τι δυσκολίες περνάει ο ΠΑΟΚ και το κράτος. Δε θέλω να νομίζετε ότι είναι το οικονομικό που φεύγω, αλλά είναι ένας τρόπος να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ τους τελευταίους έξι μήνες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βρύζα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε αυτήν την ομάδα, αλλά και τη διοίκηση που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που με έκαναν να νιώθω ως τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που πέρασαν από την ομάδα και είχαν σεβασμό απέναντι μου, αλλά και τους συμπαίκτες μου που κάναμε τον ΠΑΟΚ γνωστό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Να με δέχεστε με τα ελατώμματα μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους που ήταν πάντα παρών και στις δυσκολίες με την οικογένεια μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που είναι οι φανατικοί του ΠΑΟΚ. Θέλω να καταλάβετε την απόφαση που πήρα μαζί με τη διοίκηση. Δεν ήταν εύκολο ούτε για εμένα ούτε για τον ΠΑΟΚ. Μακάρι να μπορούσα να τελειώσω το συμβόλαιο μου. Δε θέλω να μιλήσω για το οικονομικό, ξέρετε ότι έχω ένα οικογενειακό πρόβλημα, αλλά θέλω να ξέρετε οτι έχω περάσει τα καλύτερα μου χρόνια στον ΠΑΟΚ".
"Αισθάνθηκα τυχερός που φόρεσα τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Με στήριξαν όλοι φωνάζοντας το όνομα του πατέρα μου όταν συγχωρέθηκε. Πάντα σεβόμουν τη διοίκηση και τον κόσμο. Πάντα θα σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ".