Καταθέσεις στο όνομα τους διατηρούσαν στην Ελβετία μέλη ενός από τα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κι εντοπίστηκαν από το ειδικό μηχάνημα καταγραφής συνομιλιών της Αστυνομίας. Μάλιστα οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο θύματά τους να αυτοκτόνησαν! >>>

 

Οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ σε Ελβετική Τράπεζα, ενώ την ίδια στιγμή, άλλο κύκλωμα στο οποίο ως επικεφαλής φέρεται επιχειρηματίας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, έχει στην κατοχή του 40 εκατομμύρια ευρώ.

Επί οκτώ μήνες πάνω από 50 άτομα «υπεράνω πάσης υποψίας», βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών για να διερευνηθεί τυχόν ρόλος τους στις τέσσερις εγκληματικές ομάδες, ενώ στο ένα δισ. ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη του κυκλώματος, το οποίο υπολογίζεται πως δρούσε ανενόχλητο για 15 χρόνια και τα θύματά τους φθάνουν τα 2000 άτομα, τα οποία δάνειζε με επιτόκιο που έφθανε στο 5% ακόμη και το 10% την εβδομάδα.

Ο εφοριακός φέρεται στη δικογραφία να δέχεται, εξαιτίας της θέσης του στο ΣΔΟΕ, καταγγελίες σε βάρος άλλων μελών του κυκλώματος τις οποίες ποτέ δεν ερευνούσε.

Ο δημοσιογράφος, φέρεται να μεσολαβούσε προς υποψήφιους πελάτες με το αζημίωτο, άλλοι φέρονται να έχουν αναλάβει τον εκφοβισμό όσων δεν πλήρωναν...

Ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται στις 52, ενώ κατασχέθηκαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα, εκατοντάδες συναλλαγματικές και επιταγές, 100.000 ευρώ μετρητά και εκατοντάδες ιδιωτικά συμφωνητικά δανείων.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τα εκατομμύρια που έχουν διακινηθεί μέσω τοκογλυφίας και περιμένουν την άρση απορρήτου για να ελέγξουν τις καταθέσεις των συλληφθέντων.

Ο αριθμός των συλληφθέντων είναι τόσο μεγάλος που το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δεν τους χωράει. Γι' αυτό χθες «φιλοξενήθηκαν» στο αμφιθέατρο του κτιρίου!

Στα χέρια της αστυνομίας, εκτός από τις εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων οι οποίες έχουν καταγραφεί από το βαλιτσάκι της ΕΥΠ, βρίσκονται επώνυμες καταγγελίες θυμάτων του κυκλώματος.

Άνοιξαν όμως και άλλες υποθέσεις, ιδίως επιχειρηματιών, όπως αυτή ενός πολύ συγκεκριμένου και ιδιαίτερα γνωστού επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης που αυτοκτόνησε πρόσφατα μετά από πιέσεις που λεγόταν ότι του ασκούσαν για άμεση πληρωμή οφειλών του.

Σήμερα οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την απαγγελία των κατηγοριών που βαρύνουν τον καθένα ξεχωριστά.

Στις 11 πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία σε ειδική συνέντευξη Τύπου, στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, στη Μοναστηρίου.