Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε η τρόικα στους παράγοντες των επιμελητηρίων. Ζήτησε να καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα μητρώα τους. >>>

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, κάνει λόγο για στοχοποίηση του θεσμού των επιμελητηρίων και μεθοδεύσεις που οδηγούν στην κατάργησή τους. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: 

«Αυτήν την περίοδο οι επιχειρήσεις μαστίζονται και εξοντώνονται από τη βαρύτατη φορολογία, τις έκτακτες εισφορές, την άρνηση του Δημοσίου να τους αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα χρέη του, τις υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές, τις μηδενικές υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα. Αυτή, λοιπόν, την περίοδο η τρόικα προτείνει ως μέτρο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος την αρπαγή αρμοδιοτήτων από τα επιμελητήρια, που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με εκλεγμένες διοικήσεις, και τη μεταφορά τους στο γραφειοκρατικό δημόσιο τομέα». 

Ο ίδιος δηλώνει ότι το ΕΕΘ είναι αποφασισμένο να αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις «για να συνεχίσουν τα επιμελητήρια να στηρίζουν τις επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία στα δύσκολα χρόνια που ζούμε».