Πέντε μέρες μετά την κλοπή της ταυτότητας και των βιβλιαρίων καταθέσεων οι δράστες αφαίρεσαν, από δύο τράπεζες, όλες τις οικονομίες της γυναίκας και της μητέρας της, που ανερχόταν στο ποσό των 25.000 ευρώ περίπου.  >>>

Η υπόθεση δείχνει ξεκάθαρα τη δυσλειτουργία, αλλά και την αδιαφορία των υπαλλήλων του τραπεζικού συστήματος, αφού η κλοπή είχε ήδη πιστοποιηθεί από την αστυνομία που είχε επέμβει μετά τη διάρρηξη του διαμερίσματος.
Οι υπάλληλοι δύο τραπεζών χωρίς να ελέγξουν έδωσαν τα χρήματα που περιείχαν οι λογαριασμοί στους δράστες, σε πολλαπλές συναλλαγές χωρίς κανένας να υποπτευθεί το παραμικρό ή να ελέγξει αν τα στοιχεία των «πελατών» είναι τα πραγματικά. Εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι οι ληστές προχώρησαν και στην έκδοση νέου βιβλιαρίου καταθέσεων, χωρίς ο τραπεζικός υπάλληλος να ελέγξει την ταυτοπροσωπία με το δελτίο ταυτότητας!
Συγκεκριμένα η υπόθεση έχει ως εξής, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας:
Μια 35χρονη και ένας 28χρονος είχαν διαρρήξει στις 12 Οκτωβρίου διαμέρισμα στις Συκιές που κατοικούσε μια 37χρονη και αφαίρεσαν 150 ευρώ, κοσμήματα, δελτίο ταυτότητας, βιβλιάριο καταθέσεων και ένα 1 φορητό υπολογιστή.
Αμέσως μετά την κλοπή πήγαν σε τραπεζικό κατάστημα της Νεάπολης και προχώρησαν σε ανάληψη 300 ευρώ από τον λογαριασμό της 37χρονης.
Ωστόσο η ταλαιπωρία δεν έχει τέλος. Τρείς μέρες μετά οι δράστες πήγαν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Σταυρούπολη και προχώρησαν σε έκδοση νέου βιβλιαρίου καταθέσεων από τον κοινό λογαριασμό που διατηρεί η 37χρονη με τη μητέρα της, ενώ ταυτόχρονα σήκωσαν και 5600 ευρώ από τον ίδιο λογαριασμό.
Στη συνέχεια πήγαν σε άλλα δύο υποκαταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σήκωσαν άλλες 10.000 ευρώ από τον ίδιο λογαριασμό χωρίς κανένας τραπεζικός υπάλληλος να αντιληφθεί την απάτη.
Τέσσερις μέρες μετά το τραπεζικό σύστημα ακόμα δεν είχε ενημερωθεί για τη κλοπή! Γεγονός που το αποδεικνύει η ανάληψη άλλων 10.000 ευρώ, των τελευταίων, από τον ίδιο λογαριασμό. Η ανάληψη έγινε σε δύο δόσεις σε δύο υποκαταστήματα στη Νεάπολη και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Τελικά οι δράστες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 35χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα και κοσμήματα, τα οποία είχε αφαιρέσει από την οικία της 37χρονης.