Πρόταση χρηματοδότησης για την κατασκευή νέας πτέρυγας στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης (οδός Δελφών 150), κατέθεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», του Ε.Π. Μακεδονίας Θράκης 2007 – 2013. >>>
Το έργο που αφορά στην επέκταση του σχολικού συγκροτήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου, αναμένεται να επιλύσει το έντονο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της περιοχής, συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Η σχετική μελέτη για το νέο κτίριο που έχει κατατεθεί από την Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, προβλέπει την κατασκευή επιπλέον τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας, χώρους υγιεινής μαθητών και ΑΜΕΑ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γραφείο καθηγητών. 
Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά –το τελευταίο διάστημα- παρέμβαση της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της σχολικής στέγης στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 
Η Αντιδημαρχία έχει καταθέσει ήδη προς έγκριση στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013, στον άξονα των υποδομών Εκπαίδευσης, το έργο αποκατάστασης της επανάχρησης του εγκαταλειμμένου διατηρητέου κτιρίου που είναι γνωστό ως παράρτημα του Α’ Γυμνασίου Αρρένων στην οδό Β. Όλγας. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και εφόσον εγκριθεί θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, χωρίς να επιβαρύνεται στο ελάχιστο ο Δήμος Θεσσαλονίκης.