Τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και αφίσας με θέμα το νερό θα βραβεύσει η Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας Χορτιάτη σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, στις 6:30 το απόγευμα, στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο της Δ.Κ. Ασβεστοχωρίου. >>>Στην εκδήλωση θα βραβευθούν 363 μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων των Δημοτικών σχολείων και 311 μαθητές Γυμνασίων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δ.Ε.Υ.Α. και ζωγραφίζοντας, έστειλαν το δικό τους οικολογικό μήνυμα για την εξάντληση του πόσιμου νερού.
Στους ‘μικρούς καλλιτέχνες’ θα απονεμηθούν Έπαινοι Συμμετοχής, ενώ θα βραβευθούν τα έξι έργα που διακρίθηκαν, καθώς και όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους. Τα σχολεία, μάλιστα, των δύο πρώτων νικητών των διαγωνισμών θα παραλάβουν και ένα εκπαιδευτικό δώρο, ιδιαίτερα χρήσιμο για τους μαθητές τους.
Οι δύο διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας με τίτλο: «Ταράζουμε τα νερά στα σχολεία και το Δήμο μας και ζωγραφίζουμε για το νερό, γιατί κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη!», που διοργανώνει κατά το σχολικό έτος 2011 – 2012 η Δημοτική Επιχείρηση, και έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της εξάντλησης του νερού και να ενθαρρύνει τη σωστή χρήση για την εξοικονόμησή του.