Τέσσερις συλλήψεις στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, έκαναν, χθες, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, με την κατηγορία των χρεών προς το Δημόσιο. Εντυπωσιακό το χρέος επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των καλλυντικών, από τη Θεσσαλονίκη. >>>

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο 46χρονος επιχειρηματίας Ιωάννης Καραγιαννίδης, ιδιοκτήτης εταιρείας καλλυντικών για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1.167.808,48 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 30-6-2010 έως 31-5-2011. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν σε «εγκλήματα τελούμενα κατ' εξακολούθηση», καθώς και «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
χθες το πρωί συνελήφθησαν δύο αδέρφια, οι Φώτιος και Ναπολέων Πετρόπουλος, ηλικίας 74 και 77 ετών αντίστοιχα, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών τους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 179.964,57 ευρώ έκαστος. Λίγο αργότερα, στο Νέο Ψυχικό συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας ο 50χρονος Λεωνίδας Αγγελόπουλος, διαχειριστής της εκτυπωτικής εταιρείας Αγγελόπουλος ΕΠΕ, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται σε 741.796,08 ευρώ. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί επιταγών, με ποινή φυλάκισης επτά μηνών και χρηματική ποινή 500 ευρώ.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες της χθεσινής μέρας ήταν και ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Σεραφείμ Φυντανίδης, ο οποίος σήμερα αναμένεται να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 135.989,14 ευρώ ως εταίρος σε επιχείρηση που ασχολείται με θέματα επικοινωνίας.