Να ζητήσει «μια μεγάλη συγνώμη από όλους τους υπαλλήλους της Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης» καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο σύλλογος των εργαζομένων, για τις δηλώσεις του αναφορικά με τις αρμοδιότητες και το ρόλο της γενικής γραμματείας. >>>

«Να αναζητήσετε αλλού τις ευθύνες και όχι μεταξύ των υπαλλήλων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Ο σύλλογος επικαλείται το έργο που έχει προσφέρει η γενική γραμματεία, τις «ανεξάρτητες πράξεις» που έχει εκδώσει, το χαρακτηρισμό 1900 παραδοσιακών κτιρίων σε 16 νομούς, τη στελέχωση της ΕΜΑ, κ.α. Καταγγέλλει, ότι αντίθετα με παλαιότερες κυβερνητικές δεσμεύσεις για αναβάθμιση και αξιοποίηση του, μετά την μετατροπή του πρώην υπουργείου σε γενική γραμματεία δρομολογήθηκε η «υποβάθμιση» του με την απώλεια εποπτευόμενων φορέων (ΔΕΘ, HELEXPO, ΕΥΑΘ, ΑΛ.ΖΩ.ΚΑΙ, κ.α.), ενώ και η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης δεν χρηματοδοτήθηκε επαρκώς.
Οι εργαζόμενοι αντιτείνουν ότι οι παλαιότερες προτάσεις τους προς τους πολιτικούς τους προϊσταμένους (Θ. Τζάκρη, Σ. Ξυνίδη), είτε για συγχώνευση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, είτε για υπαγωγή της ΕΜΑ στη Γ.Γ.Μ-Θ δεν εισακούστηκαν, παρότι η τελευταία στελεχώθηκε από 11 υπαλλήλους της, ούτε και η γενική γραμματεία αξιοποιήθηκε, παρά τις πολιτικές δεσμεύσεις, στην κατεύθυνση εποπτείας και ελέγχων ποιότητας των προϊόντων της αγοράς και στην καταστολή της αισχροκέρδειας και του παραεμπορίου.