Ανδρός απόντος στην Κόστα Ρίκα (ο Γιώργος Παπανδρέου ταξίδεψε εκεί για το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς), άλλοι άνδρες... ξυλεύονται. Ο Κ. Σκανδαλίδης ζητά την εκλογή νέου επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. >>>

Τι μεσολάβησε και έθεσε σε ενέργεια τον παλαίμαχο πολιτικό; Μα, η τρικυμία εν κρανίω συναδέλφων του ομόσταβλων βουλευτών που, χθες βράδυ στη Βουλή, μαχαίρωσαν βάναυσα -ίσως όχι άδικα- διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που έφερε προς ψήφιση ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Με δήλωση την οποία έχει αναρτήσει στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος βρίσκεται πολιτικά στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζει ότι η χθεσινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το πολιτικό όργανο που, σύμφωνα με τον Κώστα Σκανδαλίδη, είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου.
«Η κυβέρνηση και η χώρα δεν μπορούν να περιμένουν τις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Είναι αδιανόητο οι βουλευτές μας να μην αντιμετωπίζουν συντεταγμένα τα πολύ βαρύτερα και κρισιμότερα καθήκοντα, που προμηνύονται τις αμέσως επόμενες μέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Κώστας Σκανδαλίδης.
Έτσι, καλεί τον Γιώργο Παπανδρέου να συγκαλέσει άμεσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα, για να συζητηθούν η διάταξη μάχης και οι στόχοι, και να εκλεγεί ο πρόεδρός της. Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι η εκλογή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ανεξάρτητη από τις δρομολογημένες διαδικασίες εκλογής του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από τη βάση του Κινήματος.