Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από αύριο μέρα των Θεοφανείων, καθώς προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, αρχικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. >>>

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένονται και θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.
Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ξεκινήσει από τα Βορειοδυτικά, μια σχετική βελτίωση του καιρού. Επίσης χιόνια θα δούμε και στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο (400 μέτρα), κατά τις απογευματινές ώρες.
Επίσης το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν καθώς η μέρα προχωρά, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 9 μποφόρ με τάση εξασθένησης και αυτοί τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα κατά τις επόμενες ημέρες.