Απίστευτο περιστατικό λαθροθηρίας αγριογούρουνων, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, στο οποίο ενέχεται και δήμαρχος, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι! >>>

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, πολύ μεγάλη ομάδα ασυνείδητων κυνηγών κυνηγούσε σε περιοχή που γνώριζαν ότι είναι απαγορευμένη. Στην περιοχή αυτή το κυνήγι απαγορεύεται για τρεις λόγους: Διότι βρίσκεται στη ζώνη των 500 μέτρων από τα σύνορα, επειδή είναι εντός του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών  και διότι υπήρχε χιονοκάλυψη, οπότε απαγορεύεται οποιαδήποτε κυνηγετική δραστηριότητα.

Όταν οι κυνηγοί ελέγχθηκαν από δασοφύλακας του Δασαρχείου Φλώρινας και φύλακα του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, τους έβρισαν και τους απείλησαν με τις κυνηγετικές τους καραμπίνες!

Σύμφωνα με καταγγελίες, μεταξύ των κυνηγών ήταν κι ο Δήμαρχος της περιοχής και αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης καθώς και αστυνομικοί υπάλληλοι!

Πάντα σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους, οι λαθροκυνηγοί συνέχισαν απτόητοι το κυνήγι σαν να μην συνέβη τίποτα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας να ερευνήσει και να ελέγξει πειθαρχικά τυχόν αστυνομικούς που κυνηγούσαν παράνομα κι από τις δικαστικές αρχές να κινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και την παραίτηση του δημάρχου - αντιπροέδρου. Ζητούν, ακόμη, να ελεγχθεί η απουσία της Θηροφυλακής, η οποία “αν και ειδοποιήθηκε δεν επενέβη”.

Προτείνουν, τέλος, να αναθεωρηθεί το πλαίσιο λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, ώστε να τους δοθούν αρμοδιότητες δημόσιας αρχής. “Είναι αδιανόητο να υπάρχουν Φορείς στελεχωμένοι και εξοπλισμένοι, που επωμίζονται μεν την προστασία του απαράμιλλου φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, αλλά  χωρίς να έχουν τις αντίστοιχες αρμοδιότητες”, υποστηρίζουν.