Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην έκθεση, θα συνεχίσει να κρατά συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Οι δράσεις και τα θεάματα συνεχίζονται και δίνουν στο κοινό την ευκαιρία να >>>

διασκεδάσει και να απασχοληθεί δημιουργικά στο γιορτινό κλίμα, που κυριαρχεί στους φιλόξενους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους του.

Εκτός από το μεγάλο παγοδρόμιο και το εντυπωσιακό fun park, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία τις ημέρες αυτές να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά δρώμενα, μεταξύ των οποίων:

• Οι βραβευμένες γαλλικές ταινίες για παιδιά, που προβάλλονται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γαλλικό Σχολείο.

• Το δρώμενο εικαστικού-μουσειολογικού-παιδαγωγικού χαρακτήρα για παιδιά 4-7 ετών από ειδική ομάδα παιδαγωγών που παρουσιάζει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

• Τα Χριστούγεννα του Επιστήμονα - ΝΟΗΣΙΣ. Ένα εκπαιδευτικό science show που συνδυάζει τη μαγεία των Χριστουγέννων με τη μαγεία της επιστήμης. Με απλά υλικά γίνονται πειράματα που παρουσιάζουν στα παιδιά φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα (πχ. πώς δημιουργούνται οι νιφάδες χιονιού).

• Μια σειρά από πρωτότυπα διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια με κατασκευές, αλλά και παιδαγωγικό χαρακτήρα.

• Παραστάσεις Καραγκιόζη, αλλά και τα καμώματα ξεκαρδιστικών κλόουν στη Μαγική Σκηνή.

•Συνολικά εξήντα μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις, είκοσι δημιουργικά εργαστήρια-διαδραστικά παιχνίδια και δεκαπέντε θεατρικές παραστάσεις-θεάματα, απαρτίζουν το «μπουκέτο» του φετινού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου. Όλες οι δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην Έκθεση είναι χωρίς χρέωση, µε το εισιτήριο εισόδου (3€ ανά άτοµο / 2€ ανά παιδί έως 12 ετών / 2,5€ το οµαδικό), εκτός από το Fun Park και τo Παγοδρόµιo.

Ακόμη, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας του εισιτηρίου εισόδου στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, προβλέπεται συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, αλλά και με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Έτσι με την προσκόμιση του εισιτηρίου γενικής εισόδου του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, υφίσταται 20% έκπτωση στα εισιτήρια ενηλίκων στο ΝΟΗΣΙΣ έως τις 12.2.2012. Αντίστοιχα με το εισιτήριο εισόδου του ΝΟΗΣΙΣ στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο το εισιτήριο των 3 Ευρώ χρεώνεται 2,5 Ευρώ (ατομικό), ενώ το εισιτήριο των 2,5 Ευρώ χρεώνεται 2 Ευρώ (ομαδικό).

Επιπλέον, με το εισιτήριο εισόδου στο Πάρκο, το εισιτήριο εισόδου στο Μακεδονικό Μουσείο χρεώνεται στη συμβολική τιμή του ενός Ευρώ. Αναλυτική ενημέρωση για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο είναι διαθέσιμη στο www.xmascitythess.gr  (facebook xmascitythessaloniki), ενώ τηλεφωνικά πληροφορίες στο 2310-291213 & 2310-291572. Να σημειωθεί ότι το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση αποτελεί τον έναν από τους δύο άξονες του project «Θεσσαλονίκη, πόλη των Χριστουγέννων», ο δεύτερος εκ των οποίων είναι η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους.