Σε κλήση μαρτύρων αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες, ίσως και την Τρίτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων. >>>

Οι εισαγγελείς είχαν καταγγείλλει ότι δέχονταν παρενοχλήσεις. κατά την άσκηση του έργου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα άτομα αυτά, τα οποία θα προσέλθουν να καταθέσουν στο πλαίσιο της «διοικητικής εξέτασης» όπως χαρακτηρίστηκε, δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού και «είναι υπηρεσιακοί και μη παράγοντες υπουργείου», αλλά και συνάδελφος των οικονομικών εισαγγελέων που είναι ψηλά στην εισαγγελική ιεραρχική πυραμίδα. Οι μάρτυρες θα διευκρινίσουν εάν οι «παρενοχλήσεις» προς τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη πραγματοποιήθηκαν από υπερβάλλοντα ζήλο ή ήταν απλές υπηρεσιακές ενέργειες, ή έγιναν για άλλους λόγους.

Όπως εκτιμά ο κ. Μακρής, η διοικητική έρευνα που διεξάγει θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης την περασμένη Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα Φ. Μακρή δύο υπομνήματα στα οποία κατέγραφαν τα πρόσωπα τα οποία τους «παρενόχλησαν» για συγκεκριμένες υποθέσεις, χωρίς να προβούν σε αξιολογήσεις. Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς στο υπόμνημά τους κάνουν αναφορά σε «παρεμβάσεις τρίτων υπηρεσιακών και μη παραγόντων οι οποίοι μετέφεραν το ενδιαφέρον υπουργού» για τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις που χειρίζονται.

Το πρωί της Δευτέρας οι δύο εισαγγελείς προσήλθαν για τρίτη φορά στο γραφείο του κ. Μακρή και παρείχαν διευκρινίσεις τόσο προφορικά όσο και εγγράφως.