Ο Ρολάντο Ντεσπέιν αναδείχθηκε ως ο MVP της 10ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ο Κουβανός ακραίος του Ηρακλή έκανε εντυπωσιακή επανεμφάνιση στο πρωτάθλημα και βοήθησε στα κρίσιμα σημεία τους «κυανόλευκους» να επικρατήσουν με >>>
3-0 σετ του Παμβοχαϊκού στο ντέρμπι της ημέρας. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού είχε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση 19 πόντους με 15/22 επιθέσεις, 3 άσους, 1 μπλοκ και 67% υπ. - 50% άριστες.
«Αισθάνομαι πολύ όμορφα που στην πρώτη μου εμφάνιση με τη φανέλα του Ηρακλή κέρδισα αυτή τη διάκριση. Δουλεύω καθημερινά για αυτό τον σκοπό, για να βελτιώνομαι και να πετυχαίνω όσα περισσότερα μπορώ. Η ανάδειξή μου ως MVP δεν σημαίνει πάρα πολλά, αλλά, σίγουρα, μου δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια», τόνισε αρχικά ο Κουβανός, συμπληρώνοντας πως: «Οπωσδήποτε, ήταν πολύ δύσκολο για μένα το ότι έμεινα τόσο καιρό έξω από τους αγώνες, αλλά όταν αγαπάς αυτό που κάνεις είναι πιο εύκολο να συνεχίσεις και να προσπαθήσεις. Οι συμπαίκτες μου στον Ηρακλή, όπως και όλοι στην ομάδα, με βοήθησαν πολύ για να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Το καλό ήταν ότι στο πρώτο παιχνίδι έπαιξα στην έδρα μας και αυτό με βοήθησε πολύ».
Όσον αφορά τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα, αλλά και το φετινό πρωτάθλημα, τόνισε πως: «Αυτή τη σεζόν υπάρχουν καλές ομάδες στην Α1, αλλά ο Ηρακλής έχει περισσότερη δύναμη και εμπειρία. Ο Ηρακλής μπορεί να κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Δεν χρειάζεται μόνο να το λέμε, αλλά να προσπαθήσουμε για αυτό. Στην Ελλάδα υπάρχουν προβλήματα, λόγω της κρίσης και το επίπεδο δεν είναι τόσο υψηλό, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν, βέβαια, καλές ομάδες και πιστεύω πως Ηρακλής, Ολυμπιακός και Παμβοχαικός είναι οι καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή».
Τέλος, για το επερχόμενο ντέρμπι με την πρώην του ομάδα, επισήμανε πως: «Για μένα, θα είναι δύσκολο. Έπαιξα σε μία εκπληκτική χρονιά με τον Ολυμπιακό και κατακτήσαμε τα πάντα. Τώρα παίζω στον Ηρακλή, αυτή είναι η δουλειά μου και θέλω να κάνω τα πάντα και να νικήσω. Δεν ξέρεις τι θα γίνει σε ένα τέτοιο ντέρμπι, αλλά σίγουρα μπορούμε να νικήσουμε. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα και πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ».

Όσον αφορά τους κορυφαίους της αγωνιστικής:
Η κορυφαία επτάδα:
Πασαδόρος: Θάνος Μαρούλης (ΓΣ Λαμία)
Διαγώνιος: Τόμας Γιοζεφάσκι (Παναθηναϊκός)
Ακραίοι: Ρολάντο Ντεσπέιν (Ηρακλής), Κώστας Χριστοφιδέλης (Ηρακλής)
Κεντρικοί: Νίκος Ζουπάνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός)
Λίμπερο: Παύλος Κουζούνης (Ολυμπιακός)

Οι MVP των αγώνων:
Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Τόμας Γιοζεφάσκι
ΑΟ Κηφισιάς - Ολυμπιακός: Γιώργος Πετρέας
ΓΣ Λαμία - ΠΑΟΚ: Θάνος Μαρούλης
Ηρακλής - Παμβοχαϊκός: Ρολάντο Ντεσπέιν
Άρης - Φοίνικας Σύρου: Βασίλης Κουρνέτας