Δύο νέες δράσεις στα σχολεία που αφορούν την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας των δήμων και την ενίσχυση του μορφωτικού χαρακτήρα των πολυήμερων μαθητικών εκδρομών, αλλά και την προτίμηση προορισμών στο εσωτερικό της χώρας, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Εκπαίδευσης Μακεδονίας - Θράκης. >>>


Για την πρώτη δράση η Περιφέρεια συνεργάζεται ήδη με τον δήμο Κορδελιού-Εύοσμου και θα ακολουθήσουν παρόμοιες συνεργασίες με το δήμο Θεσσαλονίκης και άλλους δήμους, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν την τοπική ιστορία και την πολιτιστική φυσιογνωμία κάθε περιοχής, μέσα από βιωματικές δράσεις, διαθεματικές δραστηριότητες, εργασίες κ.α., αλλά και μέσα από την αξιοποίηση των ιστορικών αρχείων και την ένταξη των μαθητών στα κοινωνικά δρώμενα, όπως στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με τις μαθητικές εκδρομές, η Περιφέρεια έχει δημιουργήσει, σε συνεργασία με τους δήμους, ενημερωτικό έντυπο και πολυμεσικό υλικό παιδαγωγικού χαρακτήρα που αναδεικνύει τις τοπικές δράσεις και αξιοθέατα, ώστε να ελκύει τους μαθητές να τα συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα των εκδρομών τους.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τα μουσεία της περιοχής ετοιμάζει «εκπαιδευτικά πακέτα αξιοποίησης θεαμάτων», με τα οποία θα εφοδιάζει τους μαθητές πριν από την επίσκεψή τους. Το υλικό αυτό θα είναι εστιασμένο σε συγκεκριμένα εκθέματα και θα ενταχθούν στο σχολικό αναλυτικό πρόγραμμα.