Πρόταση, για να ονομαστεί ο ημικυκλικός χώρος μπροστά από το "Ολύμπιον" πλατεία Θόδωρου Αγγελόπουλου, κατέθεσε, πριν από λίγο, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του σώματος, Π. Αβραμόπουλος. >>>


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όμως, επεσήμανε ότι η αλλαγή ονομάτων σε δρόμους και πλατείες, είναι δύσκολη υπόθεση και πρότεινε να βρεθεί άλλος τρόπος για να τιμηθεί ο μεγάλος σκηνοθέτης, όπως η τοποθέτηση κάποιας πλάκας, μπροστά από το κινηματοθέατρο.

Εκ μέρους της παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", ο Βασ. Γάκης πρότεινε να δημιουργηθεί μια χάλκινη σύνθεση με ένα παγκάκι και τη μορφή του Θ. Αγγελόπουλου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου γύρισε πολλές από τις ταινίες του.

Η αντιπρόταση ήρθε από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης: Να δημιουργηθεί ένα πάρκο με αγάλματα ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ακούστηκαν διάφορα ονόματα και, ευκαιρία είναι να προτείνουμε κι εμείς: Μανώλης Ρασούλης και Νίκος Παπάζογλου. Σημάδεψαν τη Θεσσαλονίκη και τους σημάδεψε κι αυτή!