Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέστησε ειδική ομάδα για να ερευνήσει τη δολοφονία του προέδρου της ένωσης χριστιανών ορθοδόξων της Γιάφας, η οποία βρίσκεται κοντά στο Τελ Αβίβ. Τον Γκάμπριελ Καντίς δολοφόνησαν άγνωστοι, χθες το βράδυ. >>> «Ειδική ομάδα συστάθηκε για να πραγματοποιήσει την έρευνα» για τη δολοφονία με μαχαίρι του 60χρονου Γκάμπριελ Καντίς χθες το βράδυ μετά τη λιτανεία των Χριστουγέννων σε δρόμο της Γιάφα, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.
Οι παλαιοημερολογίτες ορθόδοξοι γιορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα, καθώς ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο.
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο φόνος δεν φέρεται ότι συνδέεται με τη διαμάχη ανάμεσα σε εβραίους και άραβες», σημείωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.
«Ερευνούμε όλες τις ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένων των φημών που αφορούν την ύπαρξη διαμάχης ανάμεσα στους χριστιανούς ορθοδόξους της Γιάφα, μετά την πρόσφατη επανεκλογή του θύματος ως επικεφαλής της ένωσης που εκπροσωπεί την κοινότητα αυτή», προσέθεσε η Λούμπα Σάμρι.
Λίγο νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός ιστότοπος Ynet μετέδωσε ότι η ισραηλινή αστυνομία έχει συλλάβει και ανακρίνει τρία άτομα για τη δολοφονία του Καντίς.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος και προσέθεσε ότι «ο δολοφόνος μπορεί να ήταν μεταμφιεσμένος σε Άγιο Βασίλη, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι γι'αυτό».
Μετά την επίθεση, ο Γκάμπριελ Καντίς, βαρειά τραυματισμένος, διακομίσθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ένας άνδρας που φορούσε τη στολή Άγιου Βασίλη μαχαίρωσε τον Καντίς στην πλάτη και μετά τράπηκε σε φυγή.