Δεσμεύτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, να παραμείνει, στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος αριθμός πυροσβεστικών αεροσκαφών, και το καλοκαίρι που έρχεται. Τη δέσμευση απέσπασε ο >>>αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, χθες, στην Αθήνα.
Συζητήθηκε, επίσης και η πιθανή κατάργηση της μοίρας. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε να διασφαλιστεί ότι δε θα προχωρήσει το υπουργείο στην αναστολή λειτουργίας της 113 Πτέρυγας Μάχης. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, η ηγεσία του υπουργείου συμφώνησε να επανεξεταστεί η αναστολή λειτουργίας της 113 ΠΜ σε συνδυασμό με άλλες πιθανές αλλαγές.

Για το Αβέρωφ θα δούμε

Ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε επίσης στον υπουργό το ζήτημα της μεταφοράς του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο υπουργός δήλωσε κατ’ αρχήν θετικός στην πρόταση αυτή, με την προϋπόθεση όμως ότι το θωρηκτό μπορεί να μετακινηθεί με ασφάλεια. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να εκτελεστεί μια μελέτη κόστους και επικινδυνότητας από το Πολεμικό Ναυτικό για τη μεταφορά του «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη και μετά την ολοκλήρωση της μελέτης να ληφθεί η όποια απόφαση.