"Χάθηκε η μπάλα" στις σημερινές ψηφοφορίες στην Βουλή. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε διαλυμένη, ενώ “τσαλακώθηκε” και ο εκ των διεκδικητών του «τίτλου» Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς καταψηφίστηκε άρθρο για το θέμα των φαρμακείων. >>>

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν σειρά από άρθρα, ενώ οι ΚΟ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αρνήθηκαν να ψηφίσουν το άρθρο 29 που αναφέρεται στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, εκφράζοντας ενστάσεις για τον τρόπο που εισήχθηκε. Να σημειωθεί ότι έφυγαν από την ψηφοφορία, οι περισσότεροι δικηγόροι βουλευτές.

Ειδικότερα στην κάλπη μπήκαν τα άρθρα :

  • 4 που μιλά για την συγχώνευση φορέων του δημόσιου τομέα
  • 5 για την λεγόμενη «απελευθέρωση» των φορτηγών
  • 6 που περιέχει ρυθμίσεις για το επάγγελμα των δικηγόρων
  • 7 για την εκποίηση περιουσίας του δημοσίου
  • 16 έως 19 που αφορούν σε συγχωνεύσεις εταιρειών του δημοσίου (ΕΟΜΜΕΧ, ΕΒΕΤΑΜ, ΕΚΕΠΥ κλπ)
  • 24 που μιλά για περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους των φορέων ασφάλισης
  • 27 που αναφέρεται στην ακίνητη περιουσία του δημοσίου
  • 29 που αναφέρεται στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων


Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (οι πρώην υπουργοί Χ. Καστανίδης, Λούκα Κατσέλη, Π. Μπεγλίτης (εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ) αλλά και ο Χρ. Πρωτόπαπας (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) καταψήφισαν τα μισά σχεδόν άρθρα του νομοσχεδίου ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών, μαζί με τους βουλευτές από το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΛΑΟΣ και οι ανεξάρτητοι, καταψήφισαν το άρθρο 29 του Λοβέρδου για την απελευθέρωση του ωραρίου των Φαρμακείων…
Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν τη ρύθμιση για την απελεύθερης του ωραρίου των φαρμακείων είναι οι βουλευτές Τσώνης Νίκος, Τόνια Αντωνίου, Ευτύχης Δαμιανάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάνος Μπεγλίτης, Δημήτρης Παπουτσής και Κώστας Στασινός.
Μεταξύ αυτών που ψήφισαν «παρών» είναι οι βουλευτές Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Βούρος , Λάμπρος Μίχος , Κατερίνα Περλεπέ, Χαρά Κεφαλίδου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μαρία Σκραφνάκη, Δημήτρης Βαρβαρήγος, Γιάννης Αμοιρίδης, Χάρης Καστανίδης, Θανάσης Κατσούρας, Χρύσα Αράπογλου, Ευά Καϊλη, Βασίλης Γερανίδης .