Ο εισαγγελέας εφετών Ισίδρωος Ντογιάκος κάλεσε για κατάθεση τον επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη Απ. Ναλμπάντη, ο οποίος, έχασε σε πλειστηριασμό, οικόπεδο αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου, αντί... 59.000 ευρώ! >>>

Η περιπέτεια του επιχειρηματία άρχισε τον Ιούνιο του 1996, όταν πυρκαγιά ξέσπασε στο οικόπεδό του κι επεκτάθηκε σε γειτονική επιχείρηση. Μετά από δικαστικούς αγώνες, ο κ. Ναλμπάντης κλήθηκε να καταβάλει 140.000 ευρώ στον αντίδικό του. Κι αυτό επειδή στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονταν τα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι τα κατεστραμμένα μηχανήματα καιτα διαφυγόντα κέρδη στην επιχείρηση του αντιδίκου δεν ξεπερνούσαν τα 20.000 ευρώ.
Άλλη μία λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί είναι πως, όταν ο κ. Ναλμπάντης προσπάθησε να καταθέσει έφεση, η δικηγόρος του έχασε το δικαίωμα επειδή δεν ήταν παρούσα κι η εκπρόθεσμη έφεσή του απορρίφθηκε!
Επειδή δεν είχε χρήματα (το ποσό με τους τόκους, μετά τις απανωτές εφέσεις και νέες δίκες είχε φθάσει τα 300.000 ευρώ), το οικόπεδο με μια αποθήκη ιδιοκτήσίας του βγήκαν στο σφυρί. Αρχική τιμή, 1,5 εκ. ευρώ για το οικόπεδο και 120.000 ευρώ για το υπόγειο.
Έγιναν τρεις πλειστηριασμοί στους οποίους τα ακίνητα δε "χτυπήθηκαν". Έτσι, όπως ορίζει ο νόμος, στον τέταρτο πλειστηριασμό, έγινε διόρθωση τιμής: Το οκόπεδο εκτιμήθηκε στα 50.000 ευρώ και το υπόγειο στα 5.000 ευρώ!
Και τα δύο ακίνητα, μετά τον πλειστηριασμό, κατέληξαν στον ίδιο άνθρωπο, αντί 59.000 ευρώ!
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το site www.zougla.gr και ακολούθησε η επέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος άνοιξε, εκ νέου, το φάκελο της υπόθεσης.