Μοιραία ανάβαση, για νεαρό ορειβάτη, στις πλαγιές του όρους Μπέλες. Ο 36χρονος από το Κιλκίς, εντοπίστηκε νεκρός, σήμερα τα ξημερώματα, σε απόκρημνη χαράδρα, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων. >>>

 

Τον άτυχο 36χρονο βρήκε κυνηγός που ειδοποίησε τις αρχές.

Για τον ορειβάτη μοιραίο στάθηκε το ότι απομακρύνθηκε από την 11μελή ομάδα ορειβατών που ανέβαινε το Μπέλες και χάθηκε στις απόκρημνες χαράδρες του βουνού. Μόλις έγινε αντιληπτή, αργά το απόγευμα, η απουσία του, ειδοποιήθηκαν οι αρχές κι άρχισε μία μαραθώνια επιχείρηση διάσωσής του από άνδρες του στρατού, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, της ΕΜΑΚ, κυνηγών και ορειβατών.

Ως την ώρα που έπεσε το σκοτάδι δεν υπήρχε αποτέλεσμα, καθώς στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία, ενώ τα μονοπάτια στο σημείο εκείνο είναι ιδιαίτερα δύσβατα.

Το πρωί, ένας κυνηγός τον εντόπισε νεκρό. Χρειάστηκε να οργανωθεί νέα επιχείρηση, για να ανασυρθεί το πτώμα του άτυχου νεαρού από το βάθος της χαράδρας, από άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του ορειβάτη οφείλεται σε υποθερμία και δεν προέκυψε από την πτώση…

Χθες το απόγευμα, άλλωστε, ένας δεύτερος ορειβάτης κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, όταν έχασε τον προσανατολισμό του και απομακρύνθηκε από την ίδια 11μελή ομάδα. Στάθηκε, όμως, τυχερός καθώς εντοπίστηκε άμεσα, επίσης από κυνηγό.