sigxronismeni_iraklis_paidiko_xorio_01Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου ένα κομβόι που αποτελούνταν από 27 αυτοκίνητα και ένα φορτηγό, ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία του Ηρακλή στην Αγίου Δημητρίου, με κατεύθυνση το Φίλυρο. Ήταν >>>

τα παιδιά του τμήματος συγχρονισμένης κολύμβησης του Ηρακλή, που πήγαιναν να παραδώσουν τις προσφορές των απλών φιλάθλων του Ηρακλή στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό είναι ένα από τα ελάχιστα ιδρύματα που δεν επιδοτείται από το κράτος και λειτουργεί κυρίως με χορηγίες και προσφορές πολιτών και φορέων. Φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 48 παιδιά, κυρίως έφηβοι ηλικίας 14 έως 22 ετών, αλλά και παιδιά δημοτικού.

Ο ΓΣ Ηρακλής έχοντας παράδοση στο φιλανθρωπικό έργο για ακόμα μια φορά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, συνέχισε την κοινωνική του προσφορά μέσα από το τμήμα της Συγχρονισμένης κολύμβησης. Ήδη τρία κορίτσια που φιλοξενούνται στο χωριό απέκτησαν τη δυνατότητα να προπονούνται με τις αθλήτριες του τμήματος, ενώ καλύφθηκε και ο εξοπλισμός τους. 

«Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πρωτοφανής, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Υπάρχουν ευτυχώς ακόμα άνθρωποι. Δεν σταματάμε όμως εδώ, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί. Δώσαμε τον λόγο μας ότι θα συνεχίσουμε και μάλιστα ακόμα πιο δυναμικά. Μας εξέπληξε ευχάριστα το έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των παιδιών, τα οποία μέσα από μια βροχή ερωτήσεων θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τις συνθήκες ζωής των παιδιών στο χωριό. Αυτό δείχνει το πόσο ευαισθητοποιημένα είναι τα παιδιά», δήλωσε ο έφορος του τμήματος, Χρ. Χριστόπουλος.


Η φωτογραφία και τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι από την ιστοσελίδα του Γ.Σ. Ηρακλή.